Ekonomija
PODUZETNIČKI IMPULS 2014

Poduzetnicima s više zaposlenih i do 1,5 milijuna kuna nepovratnih potpora
Objavljeno 30. siječnja, 2014.

OSIJEK - U veljači bi trebao početi Poduzetnički impuls 2014 - Podrška poslovanju, najavljeni program poticanja poduzetništva i obrta.

Kako navode iz EU fondova, ukupni iznos nepovratnih sredstava bit će veći nego što je bio za 2012. i 2013. godinu zajedno.

“To znači da će poduzetnicima biti na raspolaganju više od milijardu i sto milijuna kuna raznih potpora za njihove projekte i ulaganja. Ovisno o mjerama, prijaviti se mogu gotovo svi subjekti malog gospodarstva koji pozitivno posluju i imaju više od jednog zaposlenog, osim onih koji obavljaju primarnu proizvodnju poljoprivrednih proizvoda te ribarstvo, jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, tehnološki parkovi, inkubatori i poduzetnički centri, obrazovne institucije i asocijacije poduzetnika, obrtnika i zadrugara”, navode iz EU fondova, uz napomenu da je, imajući na umu izdašnost ovogodišnjeg Poduzetničkog impulsa, za očekivati da će potpore za mikropoduzetnike i obrte do devet zaposlenih iznositi do 250.000 kuna, a za one s više zaposlenih i do 1,5 milijuna kuna. (Z.R.)

Kao i prošle godine, natječaji će biti otvoreni do iskorištenja novca

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike