Sport
NAPUSTIO WEST HAM

Mladen Petrić u Švicarsku ili kod Pranjića i Schildenfelda?
Objavljeno 30. prosinca, 2013.

Mladen Petrić dočekat će Novu godinu u Londonu, ali samo da bi se 2. siječnja razdužio s West Hamom. Mladenova avantura među "čekićarima" trajala je mnogo kraće nego što se očekivalo, uz doista mizeran učinak: samo četiri nastupa i 113 odigranih minuta. Tome je uvelike pridonijela ozljeda koju je vukao predugo.

- Ugovor je trebao trajati do lipnja, ali imao sam klauzulu po kojoj se ugovor prekida u siječnju ako ne skupim pet nastupa u prvih jedanaest. Dogodila se ozljeda zbog koje sam dugo pauzirao i to je to... - kaže Petrić, kojemu je tmurnu londonsku svakodnevnicu uljepšalo rođenje sinčića Romea.

- Činjenica je da sam mnogo više očekivao kad sam potpisivao ugovor s West Hamom, trebao je to biti moj svojevrsni početak u Premierligi, a od svega nije bilo ništa. Razočaran sam jer nisam ni dobio pravu priliku, iako moram biti iskren i priznati da je na to utjecala ozljeda.

Prije nego je ljetos postajao igrač West Hama, Petrić je vagao nekoliko zanimljivih ponuda koje su ostale nerealizirane isključivo zahvaljujući - Londonu. Mladen će ipak zaključiti svoju londonsku priču. Gdje će početi nova priča?

- Najvjerojatnije u Švicarskoj, iako se uvijek može dogoditi neki preokret. Nekoliko je klubova u igri, razmotrit ću sve i donijeti konačnu odluku.

Nije isključeno da Petrić karijeru nastavi u Panathinaikosu, koji je prvi reagirao kad je stigla vijest da hrvatski napadač napušta London. Petriću je ponuđena mogućnost da u Panathinaikosu poveća hrvatsku koloniju. U cijeloj priči nije nevažno da je Mladenova supruga Despina Grkinja!

- U ovom trenutku najvažnije mi je pronaći klub gdje ću igrati, to je moj primarni cilj. Ništa mi više u ovom trenutku nije bitno kad je nogomet u pitanju.

Mladen to nije rekao, ali u glasu mu se osjeća da nije prekrižio reprezentaciju. I Brazil. Samo... Niko Kovač je od prvoga dana svojega izbornikovanja postavio jasne kriterije. U prvom planu isključivo su oni igrači koji igraju u klubu. Ma. Cvijanović

Možda ste propustili...

KRAJ SEZONE: OPERIRAN BOJAN BOGDANOVIĆ

Propao povratak u reprezentaciju?

NA EP-U U VESLANJU MEDALJA SE OČEKIVALA OD BRAĆE, A OSVOJILE JU SESTRE

Pokazale smo našu krv s kamena i otoka

Najčitanije iz rubrike