Regija
BILA NOĆ U VIŠKOVACIMA

Hajdukovci slavili majstora s mora na slavonski način
Objavljeno 30. prosinca, 2013.

ĐAKOVO – Njihov moto da mogu propas' svi kraljevi i carevi, al Hajduk će ostati, poruka je i s preksinoćnje prve “Bile noći” Hajduka na slavonski način, koju je u đakovačkoj dvorani Nikolina organiziralo Društvo prijatelja Hajduka Viškovci. Iako odaziv ljubitelja 'bilih' nije bio onakav kakav su organizatori očekivali, bila je to noć u kojoj se slavio „majstor s mora“, i pjevale pjesme obojane bijelom bojom, dok su se na pozornici izmjenjivali poznati sastavi poput Garavih, Igora Delača i Dorotee Marić Popović, Zlatnih struna i drugih. Organizatori kažu kako je ovo prva 'Noć', a već dogodine, nadaju se, bit će bolje.

- Odazvali su su se oni najvjerniji, magla i ostali razlozi, bili opravdani ili ne, doveli su do toga da odaziv nije onakav kakav smo očekivali. Moguće je da su jedan od razloga i financijske prilike, ne bih ulazio u detalje. Ne mogu reći da sam nezadovoljan odazivom, ali istina je da smo očekivali malo više, kazao je Renato Marijanović u ime Društva prijatelja Hajduka Viškovci. Namjera organizatora, kaže Marijanović, bila je povećati ljubav ovdašnjeg stanovništva prema Hajduku, oživjeti Društvo, podići cijelu priču na višu razinu, pokazati svoj rad Đakovu, okolici i cijeloj Hrvatskoj. „Za prvi put nije da smo nezadovoljni“, zaključio je Marijanović.

S dobro organizirane večeri moglo se čuti kako Hajduk i Torcida žive vječno pa odustajanja nema.

- Društvo će i dalje djelovati i poduzimati nove korake, već za proljeće planiramo ugostiti juniore i kadete Hajduka, u Đakovu ćemo im osigurati smještaj, a oni će odigrati prijateljsku utakmicu u Viškovcima s našim NK Radnički. Sav prihod, kao i večerašnji, ide u korist Hajduka - kazao je Marijanović. M.Muškić

Hrana pučkoj kuhinji

Budući da je pripremljeno mnogo više hrane nego što se odazvalo gostiju, predsjednik Društva prijatelja Hajduka Viškovci Robert Gusić rekao je kako će svu hranu donirati pučkoj kuhinji u Đakovu.

Možda ste propustili...

150 GODINA ORGANIZIRANOG VATROGASTVA U POŽEGI

Vatrogasci 150 godina aktivni i požrtvovni u životu grada

U ČETIRI DANA ODVEZLI VIŠE OD 400 KILOMETARA

Vukovar dočekao biciklističku Karavanu prijateljstva

Najčitanije iz rubrike