Regija
VINKOVCI

HNS: Javnom nabavom do 100 kuhanih obroka
Objavljeno 27. prosinca, 2013.

Članovi HNS-a, liberalnih demokrata, podružnice Vinkovci, posjetili su dvadesetak obitelji sa šireg područja grada uručivši im pakete s hranom, voćem, slatkišima i poklon-bonovima za kupnju u jednom trgovačkom lancu. Prikupljeni slatkiši i bonovi darovani su i Inicijativi ZA - vinkovačku pučku kuhinju i sklonište, čiji su ih volonteri uz pomoć Djeda Božićnjaka proslijedili na adrese mališana o čijim obiteljima skrbe, a kojima je svaka pomoć dobrodošla.

- Dojmljivi susreti s obiteljima koje žive na rubu siromaštva razlog su više da se kao odgovorni građani zauzmemo za što brže rješavanje pitanja otvaranja pučke kuhinje koja bi na dnevnoj bazi osigurala topli obrok za bar stotinjak građana kojima osnovne životne namirnice danas predstavljaju čisti luksuz - složili su se vinkovački HNS-ovci.

- Jedno od mogućih rješenja provedba je postupka javne nabave za uslugu kuhanja 100 dnevnih obroka, koji bi se mogli ostvariti uz predočenje bonova socijalne skrbi u restoranu koji bi dao najpovoljniju ponudu. Tako bi se izbjegao veliki trošak prenamjene i legalizacije prostora predviđenog za pučku kuhinju, a s druge strane pomogao rad ugostitelja. Volonteri bi se pobrinuli za dostavu obroka teško pokretnim osobama - predložila je dr. sc. Mirna Krajina-Andričević, predsjednica podružnice HNS Vinkovci. (R.M.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike