Ekonomija

Rekordan izvoz pšenice
Objavljeno 16. prosinca, 2013.

BEOGRAD - Iz Srbije je od početka srpnja izvezeno milijun tona pšenice, što je apsolutni rekord svih vremena i pritom se probilo i na nova tržišta, kao što je Afrika, izjavio je Tanjugu direktor udruženja "Žita Srbije" Vukosav Saković. Rekordan je i izvoz suncokreta (110.000 tona), a od berbe izvezeno je i 400.000 tona kukuruza. Saković je ukazao da najveću korist od rekordnog izvoza ostvarenog od srpnja do studenoga imaju upravo poljoprivrednici. "Da nije izvoza, cijene bi bile znatno niže i ostale bi na razini na kojoj su i bile” rekao je on. (N.V.)

Terme Tuhelj učetverostručile poslovni rezultat

ZAGREB - Terme Tuhelj u Hrvatskoj su tijekom 10 godina poslovanja učetverostručile svoj poslovni rezultat te postale jedan od najvećih kontinentalnih turističkih centara. Na svečanosti obilježavanja toga jubileja, direktorica Termi Tuhelj Ivana Kolar naglasila je da su se od poduzeća u stečaju (bivši TRC Mihanović) razvili u prepoznatljiv brand - cjeloviti turistički resort s termalnom i wellness ponudom koja individualnim pristupom svakom gostu pruža kvalitetan odmor i zabavu. U dosadašnji razvoj uložili su više od 30 milijuna eura. (N.V.)

Svjetske burze pale drugi tjedan

ZAGREB - Na svjetskim su burzama cijene dionica pale i prošloga tjedna, drugoga zaredom, jer se ulagači plaše da će Fed već idućega tjedna smanjiti poticajne monetarne mjere koje su godinama podržavale rast cijena dionica. Na Wall Streetu je Dow Jones pao za 1,65 posto, na 15.755 bodova, a za toliko je oslabio i S&P 500, zaronivši na 1.775 bodova. Nasdaq indeks skliznuo je, pak, za 1,5 posto, na 4.000 bodova. (N.V.)

Možda ste propustili...

SURADNJA LIDLA I “ČISTOG PODZEMLJA”

Educirali učenike osnovnih škola o važnosti prirode

NA MOSTARSKOM SAJMU 42 TVRTKE IZ RH

Planiraju poboljšati izvoz na tržište BiH

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

Najčitanije iz rubrike