Novosti
ZAVRŠEN NADZOR NAD UDRUGOM HRABRO DIJETE

Dio novca za Noru Šitum je ukraden, na redu je DORH
Objavljeno 4. prosinca, 2013.

ZAGREB - Zamjenik ministra financija Branko Šegon jučer je priopćio kako je završen financijski nadzor nad udrugom Hrabro dijete te da su otkrivene zlouporabe i nepravilnosti u njezinu radu. Ministarstvo financija ovaj će slučaj proslijediti Državnom odvjetništvu ne bi li se utvrdilo postoje li elementi kaznenog djela. Zamjenik ministra rekao je da je bilo pojedinaca koji su počinili kaznena djela tijekom prikupljanja i trošenja novca koji su građani donirali za liječenje male Nore, a riječ je o 4,38 milijuna kuna. Ipak nije htio konkretno reći o kojim je osobama riječ. Za liječenje djevojčice u inozemstvu potrošeno je relativno malo novca, a Šegon je potvrdio da nije bilo rasipnog i bahatog trošenja.

Stvar se “zakotrljala” kada su roditelji Nore Šitum prije mjesec dana prozvali udrugu Hrabro dijete za nestanak dijela od 7,5 milijuna kuna koji su prikupljeni u humanitarnoj akciji za njihovo dijete. Obitelj Šitum posumnjala je na kriminal jer su čelnica udruge Jasminka Žužić i njezina suradnica Đurđa Aleksić prikazale da su skupili nešto više od dva milijuna kuna, a obitelj nije dobila izvode uplata. Inspekcija Ministarstva je utvrdila da su građani uplatili gotovo dvostruko više.

- Tužno je što se novac trošio za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu. Čekamo izvješće DORH-a jer imamo saznanja da je novac priman i na privatne račune pa ćemo tek onda vidjeti koliko je skupljeno za Noru - rekla je Đana Atanasovska, majka Nore Šitum. (E.S.)

ĐANA ATANASOVSKA

majka Nore Šitum

Tužno je što se novac trošio za nešto drugo, a ne za bolesnu djecu

Najčitanije iz rubrike