Novosti
OSJEČANI U PARAGVAJSKOM ZATVORU OSUĐENI ZA ŠVERC KOKAINA

Tobler i Novaković na
uvjetnoj za 6 godina?
Objavljeno 25. studenog, 2013.
Tobler se nedavno oženio, očekuje prinovu i ne namjerava se vratiti u Hrvatsku

Vezani članci

TOBLERU I NOVAKOVIĆU PO 18 GODINA U PARAGVAJU

Domagoj se oženio i ostaje, Mirko želi u hrvatski zatvor

PARAGVAJ – I drugi put Domagoja Toblera, nedavno osuđenog u Paragvaju na 18 godina zatvora zbog šverca kokaina, bez teškoća dobili smo na telefon. Taj se Osječanin nedavno oženio, u siječnju očekuje prinovu i, kako sam kaže, ne namjerava se vratiti u Hrvatsku.

- Moj je život sad ovdje, uz suprugu. No dok konačno ne postanem slobodan čovjek, zajedno s Mirkom tražim pomoć, i to u obliku osobnih stvari i higijenskih potrepština, koje ovdje nemamo. Posljednji paket koji sam dobio od svojih putovao je 5,5 mjeseci i stoji 200 dolara. Osim toga, svi europski državljani koji su ovdje zatvoreni imaju financijsku pomoć svog veleposlanstva, ali mi ne. S toliko novca s koliko nas dvojica raspolažemo ovdje nije moguće ni jesti i obući se. Hrana ovdje u Tacumbi uopće nije jestiva i gotovo sav iznos od 40 dolara koliko dobivam od svojih potrošim u zatvorskoj prodavaonici. Sad trošimo još i manje jer prikupljamo novac za žalbu - ispričao je Tobler, rekavši da im je primaran zadatak nabaviti 2.000 dolara svaki, koliko stoji rad odvjetnice nakon upućivanja žalbe na visinu presude. Inače, Mirko i on imaju zajedničku odvjetnicu, a Domagoj kaže kako bi, ako sud usvoji žalbu, nakon šest godina i osam mjeseci u zatvoru mogli izići na uvjetnu slobodu.

- Budući da sam ja odlučio ostati ovdje, ja bih dobio uvjetnu, a Mirko bi bio protjeran iz države. Ne skupimo li novac, vjerujemo da će nam odbiti žalbu - ispričao je Domagoj i rekao da se uspije gotovo svakodnevno čuti s Mirkom, ali ne i sa svojim roditeljima, s kojima telefonski razgovara tek jednom mjesečno. Inače, obojica se nadaju da će u ožujku 2014. početi rješavanje njihove žalbe, nakon koje bi im zatvorska kazna mogla biti gotovo i upola manja od izrečene.M.Mihelić

Možda ste propustili...