Regija
ZAHVALJUJUĆI DOBRIM LJUDIMA

Tinu Železniku ipak spašen
vid, vratio se iz Belgije
Objavljeno 19. studenog, 2013.

ĐAKOVO – Nakon što smo prije deset dana objavili da osmogodišnji dječačić Tin Željeznik iz Đakova mora na hitnu operaciju oka, kako ne bi potpuno izgubio vid, na noge se digla cijela Hrvatska. U nešto više od 24 sata, prikupljen je dovoljan iznos, odnosno nešto više od 30.000 kuna koliko je bilo potrebno za operaciju u Belgiji. Tin je u pratnji oca Krešimira već kroz nekoliko dana krenuo put Belgije, a 13. studenog je operiran. U petak navečer Tin i njegov tata vratili su se u Đakovo, prepuni dojmova, sretni što je sve dobro prošlo, te neizmjerno zahvalni svima koji su pomogli da Tin dobije potrebnu pomoć.

- Operacija je prošla u redu, liječnici su Tinu ponovno zalijepili retinu, te stvorili silikonski tampon, no, kazali su kako će Tin morati na još jednu takvu operaciju u veljači. On se sada mora čuvati, ne smije se izlagati naporima, baviti se sportom... Kontrolu ćemo obaviti u zagrebačkoj Svjetlosti, a onda vidjeti što i kako dalje - kaže Tinov otac Krešimir.

Dodaje kako je dječačić sve stoički i hrabro podnio te se veselio povratku kući. Podsjetimo, humanitarnu akciju pokrenuo je KUD Sklad Đakovo, u kojem Tin pleše u dječjoj skupini. Otvoren je i račun za pomoć, a istog trenutak kada je otac uvidio da je dovoljno sredstava stiglo na račun, iz Sklada su uputili priopćenje javnosti u kojem su zamolili da uplate prestanu. Tinova mama Zdenka tada nam je kazala da Tin već duže nosi naočale i ima veliku dioptriju.

- Raste mu očna jabučica i neizvjesno je što će dalje biti. Sada vidi na lijevo oko gdje mu je dioptrija –20, a ne zna se zbog čega, došlo je do problema s desnim okom. Liječnici su nam rekli kako su problemi mogli nastati i prilikom udarca, no mi ne znamo za takav slučaj. Operacija je hitno potrebna kako mišići u oku ne bi odumrli - izjavila je prije desetak dana mama Zdenka. Krešimir i Zdenka zahvaljuju svima koji su pomogli.

- Teško je pronaći adekvatne riječi za zahvalnost koju osjećam svima koji su na bilo koji način pridonijeli da Tin dođe u Belgiju i bude operiran - kazao nam je jučer Krešimir.

Maja MUŠKIĆ
Pomoć na svakom koraku

Tinov otac Krešimir kaže kako su im ljudi pomagali na svakom koraku, prepoznajući njegova sina prema priči koju su mediji prenijeli čak i u Belgiji. U tamošnjoj bolnici susreli su medicinsku sestru rodom iz Rijeke koja im se našla pri ruci za sve što im je trebalo.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike