Ekonomija
PRVI NATJEČAJI PREMA NOVOM ZAKONU

166 hektara državnog zemljišta ponuđeno u zakup na 50 godina
Objavljeno 14. studenog, 2013.

ZAGREB - Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je prve javne pozive za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta prema novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu. Radi se o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu na području Belog Manastira, Cerovlja, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda i Lovasa, u ukupnoj površini od 166,3845 hektara. Zakup za poljoprivredno zemljište u vlasništvu države daje se za poljoprivrednu proizvodnju u zakup na 50 godina.

Kako navode i podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede, na natječaj se mogu javiti fizičke ili pravne osobe koje su do isteka roka za podnošenje ponude platile sve dospjele obveze s osnove korištenja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske i protiv koje se ne vode postupci radi predaje u posjed poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države.

Isto tako za razliku od ranijih natječaja, u ovome prema novom Zakonu, jedan od ključnih kriterija za dodjelu državne zemlje u dugogodišnji zakup je gospodarski program.

Prvih pet javnih natječaja za zakup državne zemlje, kako ističu iz Ministarstva poljoprivrede, objavljeno je jer su jedinice lokalne samouprave dostavile svu traženu dokumentaciju potrebnu za raspisivanje javnog poziva.

“Agencija za poljoprivredno zemljište do sada je od jedinica lokalne samouprave zaprimila 120 zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup. Javni pozivi objavljivat će se na tjednoj osnovi, nakon što općine i gradovi dostave svu potrebnu dokumentaciju”, zaključuju iz ministarstva. Z.Rupčić

120

zahtjeva za raspisivanje javnih poziva za zakup do sada je zaprimila Agencija za zemljište

NA NATJEČAJU DRŽAVNA ZEMLJA U:

Cerovlju

Lovasu

Kneževim Vinogradima

Belom Manastiru

Jagodnjaku

Možda ste propustili...

EP USVOJIO POJEDNOSTAVLJENJE NACIONALNIH PROVEDBENIH PRAVILA

HPK podržao mjere olakšanja administrativnog opterećenja poljoprivrednika

SURADNJA LIDLA I “ČISTOG PODZEMLJA”

Educirali učenike osnovnih škola o važnosti prirode

DOSADAŠNJI VEĆINSKI VLASNIK POŽEŠKE KOMPANIJE

Zdravko Alvir prodao svoj udjel u Zvečevu za 6,68 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike