Regija
BRODSKA ŽUPANIJA

Anonimni Opačak na izborima potukao Tihomira Jakovinu
Objavljeno 5. studenog, 2013.

SLAVONSKI BROD - Veliko iznenađenje dogodilo se na prekjučerašnjim brodsko-posavskim izborima za šefa SDP-a, gdje je, uz aktualnog ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu i sanacijskog ravnatelja novogradiške bolnice Tihomira Biščevića, u prvom krugu uvjerljivo najviše glasova (42,79 posto) dobio široj javnosti relativno nepoznat brodski poduzetnik - Tomislav Opačak.

- Od 797 članova SDP-a Brodsko-posavske županije 787 važećih je glasova. Od toga je kandidat Tihomir Jakovina dobio 234 glasa, Tihomir Biščević 202 glasa a Tomislav Opačak 341 glas - kazao je predsjednik izborne komisije Mario Vučinić.

Kako nitko u prvom krugu nije dobio natpolovičan broj glasova, Opačak i Jakovina odmjerit će snage u drugom krugu izbora, već sljedeće nedjelje (10. studenoga). No očigledno su podijeljenost i nesuglasice o kojima se odavno šuška u županijskom SDP-u utjecale na odluku birača. Premda mnogi sugrađani nisu ni znali da je Tomislav Opačak član SDP-a, najuspješniji kandidat prvog kruga izbora iznenađen je što nije odnio pobjedu u prvom krugu.

- Malo je falilo, ali vjerujem da će se sljedeće nedjelje to dogoditi - kaže Opačak uvjeren da birači shvaćaju da su u županijskom SDP-u potrebne nove snage, a svoja visoka očekivanja, kaže, temelji na radu.(M.R.)

234

glasa dobio je Jakovina, a Opačak

341

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike