Sport
PRVACI U DIZANJU UTEGA IZ SKLADIŠTA

Vukovarcima za osvajanje medalja dovoljno i samo pet mjeseci treniranja
Objavljeno 17. listopada, 2013.

Nedavno je u Rijeci održano prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije, kadete i juniore, u dizanju utega. Vukovarci su se na Kvarneru pojavili “ni od kud” i uzeli pun naramak medalja.

Naime, Klub dizača utega Vukovar ekipni je prvak Hrvatske u kadetskoj konkurenciji, a osvojili su i dvije zlatne, šest srebrnih i tri brončana odličja pojedinačno u kadetskom uzrastu te dva prva, tri druga i tri treća mjesta kod juniora.

- Ovo nam je bio prvi prvenstveni nastup i pokazao se jako uspješan. Dostojno smo predstavili klub i naš grad, vratili smo se s medaljama i super smo zadovoljni nastupom - priča glavni trener vukovarskih mladića i djevojaka Milan Kordić. Njegovi pomoćnici na trenerskom mjestu su Dario Šošić i Igor Bajuković.

Odličan uspjeh u Rijeci dobiva dodatno na težini ako se zna da su vukovarski dizači utega s treninzima krenuli u svibnju ove godine!

- Čini se da su se ostali tijekom ljeta kupali, a mi Slavonci radili. U Rijeci su uspješni bili i osječki dizači utega - otkriva u šali formulu uspjeha vrijedni Milan Kordić, nekada istaknuti dizač utega, danas trener koji se pobrinuo za nastavak uspješne tradicije vukovarskih “dizalica”.

- Nekada su u Vukovaru postojala dva kluba dizača utega, Vupik i Borovo, kojemu sam 1982. godine također bio jedan od osnivača. Borovo je 1987. godine bio prvak bivše države, a imali smo i 16 pojedinačnih prvaka Jugoslavije. Onda je došao rat i sve je stalo. Nakon povratka u Vukovar stalno sam priželjkivao da netko od mlađih ponovno pokrenuti dizanje utega u našem gradu, a kad sam izgubio strpljenje, sam sam inicirao osnivanje kluba i u ožujku ove godine osnovan je KDU Vukovar - priča zadovoljno 63-godišnji Milan.

S treninzima se krenulo u svibnju, trenutačno je u klubu 37 članova, mladih, ali i nešto starijih djevojaka i mladića, a koliko dobro rade vidjelo se na PH u Rijeci. Vukovarci su kako bi se reklo “došli tiho, a otišli uz puno pljeska.”

Pola u šali, ali realno, nazivaju se “prvacima iz skladišta”.

- Radimo u prilično neprikladnim uvjetima, u skladišnom prostoru sportske dvorane koji nema prozora ni ikakvog rješenja za dovod svježeg zraka. Kad nam dođu novi članovi i vide u kakvim uvjetima radimo, vjerojatno im je prva pomisao “ajmo mi odavde”. Dovoljno je kazati da nemamo ni svlačionicu, naši članovi se presvlače u hodniku! No nakon onoga što smo pokazali na prvenstvu države, valjda će i za nas doći bolji dani. Sportaši koji postižu ovakve uspjehe zaslužuju bolje uvjete za rad, to više što u vukovarskoj Sportskoj dvorani postoji adekvatan prostor za dizače utega - dodaje Kordić.

Lijepa priča vukovarskih “dizalica” je obnovljena u svibnju, u listopadu je nagrađen sav rad i trud, a u klubu se slažu kako je ovo tek početak...

Ivana LIOVIĆ
Sjajna vukovarska mladost

U Rijeci su zlatna odličja osvojile Marija Maksimović (do 53 kg) i Velina Galović (+75). Djevojke su se okitile naslovom kadetske, odnosno juniorske prvakinje Hrvatske. Lorena Hajduk (do 48 kg) osvojila je “srebra” u obje konkurencije. Kod dečki Donatelo Musulin (do 50 kg) treći je kadet i peti junior države, dok je Neven Strunja (do 56 kg) osvojio dva srebrna odličja. Krešimir Černok (do 62 kg) okitio se srebrom kod kadeta, odnosno broncom kod juniora. Herman Dermiček (do 69 kg) uzeo je dva druga mjesta. Akik Miloš se s Kvarnera vratio s drugim i trećim mjestom, a Zdenko Prokop osvojio je “broncu” i bio peti junior. Damir Knezović je pak četvrti junior države. Kristijan Krnjić ima treće i četvrto mjesto, a Nikola Petroczy bio je drugi kadet i treći junior Hrvatske. Još dva pehara stigla su u Vukovar, donijeli su ih Lorena Hajduk i Krešimir Černok kao najmlađi sudionici PH.

Možda ste propustili...

BIJELO-PLAVI SE SPREMAJU ZA SUSRET S GORICOM

Bez Lovrića i Bralića, vraća se Čokaj

Najčitanije iz rubrike