Regija
VRIJEDNA DONACIJA OSNOVNOJ ŠKOLI I. G. KOVAČIĆA

Štitarski đaci dobili sportsku opremu
Objavljeno 7. listopada, 2013.

ŠTITAR – Službenici PP Županja, Mirko Vić, kontakt-policajac, i Igor Galunić, policijski službenik za prevenciju, inače dobro upućeni u problematiku lokalne zajednice, kao najveći problem OŠ I. G. Kovačića u Štitaru detektirali su nemogućnost održavanja nastave tjelesne kulture. Ta škola, naime, nema sportsku dvoranu, a nedostaje joj i sportska oprema, zbog čega se improvizirana nastava ne može održavati ni u predvorju škole. Stoga su Vić i Galunić odlučili pomoći i obećali do početka ove školske godine nabaviti sportsku opremu te omogućiti malim Štitarcima da na pitanje koji im je najdraži predmet napokon mogu reći - tjelesni! Njihovi su napori ovih dana i urodili plodom; predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora predao je učenicima OŠ I. G. Kovačića donaciju sportske opreme: strunjače, lopte, male golove za nogomet…, vrijedne 15 tisuća kuna.

- HOO, uz vrhunski sport, brine se i o sportu djece i mladeži. Imamo više akcija i aktivnosti vezanih uz to. Ovo je jedna od njih, “Odaberi sport”, koja se provodi u suradnji sa sportskim zajednicama gdje uključujemo djecu koja se nisu uključila u sportske aktivnosti. Svrha je ove donacije da se učenicima omogući bavljenje sportom u školi - rekao je Siniša Krajač, pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za programe lokalnog sporta. Osim Štitara, u Vukovarsko-srijemskoj županiji već je provedeno nekoliko akcija.

Ravnatelj štitarske škole, Luka Ivkić zahvalio je na vrijednoj donaciji koja će bar donekle ublažiti dugogodišnji problem. A presretni učenici su donatorima zahvalili na svoj način – pjesmom, plesom i recitacijom. M. Lešić Omerović

Možda ste propustili...

NAKON BARANJE I OSIJEKA - MEĐUGORJE

Umirovljenici u posjetu Kopačkome ritu i Tvrđi

NA ČELU DRUŠTVA OSTAJE MIROSLAV ŠIMIĆ

HKD Lisinski ove godine obilježava 135. obljetnicu

"ZAŽELI 4 - ZA LJEPŠI ŽIVOT U OPĆINI BIZOVAC"

25 žena pomoć su za 150 osoba

Najčitanije iz rubrike