Sport
SAMO REMI U GRADSKOM VRTU

Hod po mukama nogometaša Osijeka nastavio se i protiv Zadra
Objavljeno 5. listopada, 2013.

Susret u kojem su imali priliku uhvatiti priključak sa sredinom tablice igrači NK Oisjeka odigrali su prilično neuvjerljivo, a na ruku im nije išla ni činjenica da su 40 minuta morali igrati s igračem manje jer je početkom drugog dijela isključen Šimunec. Od tog trenutka Osijek je djelovao čak i bolje nego dotad imao je prilika za pobjedu, ali ih nije realizirao. Za preostala dva boda žalit će i Zadrani jer nisu iskoristili neočekivanu pogodnost dugog igranja s čovjekom više. Osječani će sigurno biti ljuti na suca Vučkova, ali mogu se i trebaju ljutiti i na sebe jer nisu bili na očekivanoj razini kad je u pitanju agresivnost. Zato su još dva bitna boda otišla iz Gradskog vrta ove jeseni.
Prvih pola sata susreta Zadrani su bili vrlo rezervirani pa gotovo da se nisu ni približili vratima Osijeka. No, bijelo-plavi nisu znali iskoristiti tu priliku koja im se pružila. Istina, imali su terensku nadmoć, ali prometa pred vratima Matkovića bilo je vrlo malo. Za Osijek nije loše počelo jer je već u četvrtoj minuti Šorša uputio ubačaj s desne strane koji je u sredini pronašao Ljubojevića, lopta nije bila idealna jer je iskusnom centarforu došla iza leđa, on se ipak uspio snaći i pucati sa sedam-osam metara ali je lopta otišla pored desne vratnice. Nakon toga dugo se čekalo na novo uzbuđenje, a ono je stiglo tek u 24. minuti i to u obliku najbolje prilike prvog dijela. Vitaić i Ljubojević izmijenili su dupli-pas, a Vitaić se našao u odlično poziciji i sa 12 metara ciljao donji lijevi kut, no odlično je reagirao vratar Zadra Matković i izbacio loptu u korner. Kako je vrijeme odmicalo Zadrani su pokazivali sve više želje za igrom pa su uspjeli uspostaviti i terensku ravnotežu ali su i dalje bili relativno bezopasni po Mikulića. Bilo je situacija koje su obećavale ali su u njima gosti obično komplicirali pa se iz njih nije izrodilo ništa. U igri Osijeka nije bilo pravog žara. Nisu izgledali kao da im je ovo utakmica biti il ne biti. Jednostavno nisu se bili u stanju do kraja nametnuti gostima što je pred kraj prvog dijela počelo izazivati i otvoreno nezadovoljstvo malobrojnih gledatelja. Inače, gosti su svoj prvi i jedini udarac prema vratima Mikulića uputili tek u 43. minuti kada je dobro potegnuo Jerbić ali je taj udarac s 20-tak metara završio iznad grede. Uglavnom, bilo je 45 minuta bez previše uzbuđenja, a svoj doprinos komornoj atmosferi dala i Kohorta koje je prosvjedovala zbog teško poraza protiv Lokomotive pa se uopće nije oglašavala. Tek je na ogradi izvjesila poruku „Na Gradskom vrtu nekad su padali velikani, danas sveti dres sramote kukavice i manekeni“.
Osječani su prilikom otvorili i drugo poluvrijeme. U 49. minuti Ljubojević je lijepo spustio loptu za Dugandžića, a njegov ne baš snažan udarac Matković je uspio zaustaviti. Međutim, samo nekoliko trenutaka kasnije Osijek se našao u novim problemima. Šimunec je na čudan način zaradio drugi žuti karton. Bila je borba za loptu u zraku, igrač Zadra je završio na travi, a Šimunec s drugom javnom opomenom. Izgledala je to vrlo stroga odluka suca Vučkova, ali pomoći za Osječane nije bilo Šimunec je morao u svlačionicu. Naravno, od tog trenutka Zadrani su postali daleko opasniji, pa je već u 53. minuti Terkeš bio u dobroj situaciji, ali je njegov udarac sa destak metara odlično neutralizirao Mikulić. Samo nekoliko trenutaka kasnije Terkeš je pokušao i glavom no taj udarac nije pronašao cilj. Ipak, kad se Osijek oporavio od početnog šoka zbog isključenja zaigrao je bolje i počeo stvarati probleme gostima. U rasponu od samo jedne minute imali su domaćini dvije dobre prilike. Prvo je u 66. minuti Ljubojević nakon ubačaja B.Barišića pucao glavom s prve vratnice, ali je lopta dobila čudnu rotaciju kojom je bježala od vrata. Minutu kasnije Vitaić je promašio nemoguće. J. Mišić odlično ubacio s desne strane, a Vitaić sa samo tri metra uspio nogom prebaciti okvir vrata! Do kraja susreta još jednom su zaprijetili gosti. Dogodilo se to u 84. minuti kada je Tadić pucao s desetak metara iskosa ali njegov udarac nije bio precizan. U samom finišu vidjeli smo i jednu neuobičajenu scenu. Sudac Vučkov pokazao je na jedanaesterac nakon sraza Heistera i vratara Osijeka Mikulića iako je bilo očito kako je vratar prvi došao do lopte. To je izazvalo konsternaciju i nevjericu u Gradskom vrtu, ali se riječki arbitar promtno ispravio i promijenio svoju odluku, a zbog toga je zaslužio podrugljive povike s tribina. Ubrzo je na svoju, a i na sreću svih koji su jučer bili u Gradskom vrtu odsvirao kraj susret

Dalibor KELER

OSIJEK 0
ZADAR 0
OSIJEK – Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren povoljni za igru. Gledatelja: 1.000. Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) - 5. Strijelci: Žuti kartoni: Kurtović, Šimunec, Vitaić, J. Mišić (Osijek), Hrgović, Con, Šimurina (Zadar). Crveni karton: Šimunec (Osijek)
IGRAČ UTAKMICE: MLADEN MATKOVIĆ (ZADAR)
OSIJEK: Mikulić 5,5, Šorša 6, Novaković 6, Šimunec 5,5, B.Barišić 6, Kurtović 6, J.Mišić 6, Dugandžić 5(od 53. Lukić 6), Vitaić 6, Jakovljević 5(od 72. Lulić -), Ljubojević 6,5(od 80. J.Barišić -).
ZADAR: Matković 7, Šimurina 6, Con 6,  Neretljak 6, Sarić 6(od 46. Grđan 6,5), Begonja 6,5, Jerbić 5,5(od 77. Heister -), Oršulić 6, Hrgović 6, Terkeš 5,5 (od 72. Surać -), Tadić 5,5.
DAVOR RUPNIK (OSIJEK)
- Zadru čestitam na osvojenom bodu. Ogorčen sam na ponašanje i dijeljenje pravde suca Domagoja Vučkova. Sudio je kao da smo svi tu zbog njega. Čestitam svojoj momčadi na zalaganju posebno kada smo ostali s čovjekom manje. Promašili smo neke prilike, ali Vučkov je uništio utakmicu i naše izglede da dođemo do pobjede. Žao mi je što je sudac izašao u prvi plan, ali je to tako. Moram to reći jer nas je teško oštetio.

FERDO MILIN (ZADAR)
- Došli smo u Osijek po bod i cilj smo ispunili. Uzeli smo bod i zadržali razliku između sebe i zone ispadanja. No, sa igrom, posebno od trenutka kada smo imali igrača više, nisam uopće zadovoljan to ne mogu i neću skrivati. Osijek je napravio nekoliko prilika koje nije iskoristio na našu sreću. Dolazi nam stanka u kojoj ćemo se pokušati dodatno podići uoči nastavka sezone.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike