Magazin
GLUMČEV PRIJATELJ PRISJEĆA SE KOBNE VEČERI

River Phoenix je znao da će brzo umrijeti
Objavljeno 28. rujna, 2013.

River Phoenix znao je da će umrijeti od smrtonosnog koktela kokaina i heroina one noći u noćnom klubu Vuper Room, koji je držao Johnny Depp, tvrdi njegov prijatelj koji je kobne večeri bio s njim.

Dok se svijet priprema obilježiti 20. obljetnicu prerane smrti mladog glumca Rivera Phoenixa, kojemu su bile samo 23 godine, njegov prijatelj i bivši frontman grupe Helonious Monster, Bob Forrest, otkrio je kako su izgledali posljednji stravični trenuci prije nego što je glumac kolabirao 31. listopada 1993. Forrest se za Daily Mail prisjetio kako se te Noći vještica, nesiguran na nogama i stravično blijed, Phoenix okrenuo prema njemu i zamolio ga: “Ne osjećam se dobro. Mislim da sam se predozirao”. Potom se vratio u publiku kako bi slušao nastup Deppovog benda. Par minuta kasnije doživio je napad i kolabirao. Opisujući Phoenixa kao rock-zvijezdu, Forrest je rekao da se u danima prije smrti družio s gitaristom Johnom Fruscianteom iz Red Hot Chili Peppersa. River i John zajedno su uzimali velike količine droge, ponekad ne bi prestajali po nekoliko dana i noći. “River je ostao s Johnom nekoliko dana i vjerojatno nije spavao ni minute”, piše Forrest u knjizi “Running With Monsters”, a prenosi The New York Post. “Imali smo rutinu s uzimanjem droga. Prvo smo pušili crack, ili ubrizgavali kokain direktno u venu kako bismo osjetili 90 sekundi električnog odjeka u mozgu. Onda smo uzimali heroin da bismo se spustili i dovoljno smirili kako bismo mogli održavati razgovor nekoliko minuta prije nego što iznova započnemo isti ciklus”, piše on.

Komentirao je kako je Phoenix održavao imidž hipija-vegana-pacifista, a njegova ovisnička stvarnost bila je mnogo mračnija. U noći kad je umro River je uteturao u “Viper Room” s Johnom, piše Forrest. Par se našao s Phoenixovim bratom Joaquinom i sestrom te Fleaom iz Red Hot Chili Peppersa i Johnnyjem Deppom. Forrest tvrdi da čim su Phoenix i Frusciante ušli, pojavio se kokain i krenuo u krug, od jedne do druge osobe. No, njega je zaprepastilo Phoenixovo stanje. “River je bio očito uništen i tresao se kao boksač koji je dobio previše udaraca u glavu”, piše Forrest. Tijekom nastupa Deppovog benda Phoenix je prišao Forrestu i rekao mu da se ne osjeća baš dobro. No, kako tvrdi Forrest, iako vidljivo nestabilan, Phoenix je otišao i ponovno ušao u publiku. Samo nekoliko trenutaka kasnije netko je počeo vrištati i svi su vikali da se pozove 911, a glazba je nadglasana povicima. Phoenix je iznesen na pločnik ispred kluba i doživio je napad. Kad je stigla prva pomoć, Phoenix je još bio živ, a s njim u bolnicu Cedar-Sinai zaputio se Flea iz RHCP-a. No, kad se Forrest ubrzo dovezao do bolnice, vidio je Phoenixovu djevojku Samanthu Mathis kako stoji na hodniku uplakana. U tom trenutku, kako kaže, znao je da mu je prijatelj umro. Tada ga je Depp nazvao i pitao: “Kako ti je prijatelj?”, ne shvaćajući da je njegov dobar prijatelj River Phoenix preminuo. “Čovječe, River je mrtav”, odgovorio je Forrest. Nakon dugačke stanke, Depp je rekao: “O moj Bože”, i spustio slušalicu.(T.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike