Osijek
NAKON GOTOVO 11 MJESECI ČEKANJA

Zrakoplovi na liniji Osijek - Zagreb napokon počinju letjeti 30. rujna
Objavljeno 20. rujna, 2013.

Nakon punih 11 mjeseci čekanja, u ponedjeljak, 30. rujna, napokon se uspostavlja dugo najavljivana zračna linija između Osijeka i Zagreba! Službenim je priopćenjem jučer to potvrdio Trade Air, zagrebačka tvrtka specijalizirana za organizaciju putničkih letova.

"U distribuciju su puštene karte za zračni prijevoz na relaciji Osijek - Zagreb - Osijek. Naime, pobijedivši na javnom natječaju Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za obavljanje usluge domaćeg linijskog zračnog prijevoza, Trade Air iduće će tri godine letjeti na linijama Osijek - Zagreb - Osijek, te Rijeka - Split - Dubrovnik - Rijeka. Zagreb i Osijek zimi će biti povezani s tri, a ljeti s čak pet povratnih letova tjedno", ističe se u priopćenju.

Drugim riječima, do kraja ljetne sezone, koja završava 27. listopada, glavni hrvatski i najveći slavonski grad bit će zrakoplovima povezani svakoga dana od ponedjeljka do petka, a nakon toga datuma ponedjeljkom, srijedom i petkom. Inače, s obzirom na to da je u Natječaju propisan minimalni broj sjedala koje prijevoznik mora staviti na raspolaganje na traženoj ruti, odnosno 30 mjesta, Trade Air je od mađarske tvrtke Budapest Aircraft Service iznajmio zrakoplov Embraer 120. "Inicijalno koristimo zrakoplov Embraer 120 koji ima 30 mjesta, ali, naravno, razmatramo i opciju uvođenja vlastitog zrakoplova. Ovo svakako predstavlja novi segment poslovanja i strateški zaokret naše tvrtke. Iznimno smo sretni što će ove linije predstaviti i novu razinu suradnje Trade Aira s nacionalnim prijevoznikom Croatia Airlinesom, s obzirom na to da će se prodaja karata inicijalno odvijati putem njihovog distribucijskog sustava, čime postaju dostupne za prodaju u svim zemljama svijeta, a putnicima su omogućene veze kroz čvorišta Croatia Airlinesa", izjavio je direktor Trade Aira Marko Cvijin.

Konačnim otvorenjem linije Osijek - Zagreb - Osijek zadovoljstvo je izrazio i direktor Zračne luke Osijek, Domagoj Marinić. "Ovo je stvarno veliki izazov za Trade Air, ali i za Zračnu luku Osijek. Tu se otvaraju mnoge poslovne mogućnosti i dat ćemo sve od sebe da ih i realiziramo. Drago mi je što smo u ovome zajedno s Trade Airom s kojim njegujemo dugoročnu i uspješnu suradnju", zaključio je Marinić. T. Levak

Karte u jednom smjeru 372 kune

Letovi će se odvijati svakim radnim danom u 6.40 sati iz Osijeka (u Zagreb avion stiže u 7.30) i natrag u 15.45 sati (u Osijek slijeće u 16.35). Karte za relaciju Osijek - Zagreb - Osijek mogu se od jučer kupiti online na službenoj stranici CA (www.croatiaairlines.com). Cijena karte po smjeru iznosi 371,25 kuna (plus još otprilike toliko za povratnu kartu), a mogu se kupiti i u turističkim agencijama. Ubrzo će prodaja biti omogućena i putem web stranice Trade Aira (www.trade-air.com).

Možda ste propustili...

DESETO IZDANJE KREATIVNE RIZNICE

Rizničarska kreativnost usmjerava životopise

VELIK JE IZBOR RAJČICE, PAPRIKE, TIKVICA...

Na glavnoj tržnici vlada prava pomama za sadnicama povrća

47. REGIONALNA DOMIJADA U OSIJEKU

Natjecanje 350 djece iz osam učeničkih domova

Najčitanije iz rubrike