Ekonomija
NEMA VIŠE IPARD NATJEČAJA

Od 2014. iz ruralnog razvoja više mogućnosti ulaganja u razvoj sela
Objavljeno 9. rujna, 2013.

ZAGREB - Portal EU fondovi obavještava potencijalne korisnike da će 16. rujna 2013. godine biti raspisan IPARD natječaj za Mjeru 202 “Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja” (LEADER mjera) i bit će otvoren do 18. listopada 2013. godine.

Kako nadalje navode iz EU fondova nakon ovog natječaja, do kraja 2013. godine, neće biti novih natječaja za tu ili druge IPARD mjere.

“Time, naime, završava višegodišnji IPARD program u okviru kojeg su, nakon 18 provedenih natječaja, zaprimljena 1.142 projekta s ukupnim iznosom tražene potpore od 2,1 milijarde kuna. Nastavno na IPARD program, slijedom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, Ministarstvo poljoprivrede intenzivno radi na kreiranju mjera koje će se uvrstiti u Program ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020., kao temelj za korištenje Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te drugih fondova i programa u predstojećem razdoblju, navode iz EU portala, dodajući da će Program ruralnog razvoja pružati mnogo više mogućnosti od IPARD programa za ulaganja u razvoj ruralnih područja.(Z.R.)

18

natječaja provedeno je okviru IPARD-a

1.142

projekta zaprimljena su iz IPARD-a

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike