Novosti
JAKOVINA OSTAO BEZ SURADNICE

Vesna Kuterovac napustila mjesto pomoćnice ministra
Objavljeno 30. kolovoza, 2013.

ZAGREB - Pomoćnica ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine - Vesna Gantner Kuterovac - razriješena je jučer s te dužnosti na sjednici Vlade, na vlastiti zahtjev.

Prof.dr.sc. Vesna Gantner Kuterovac inače je zaposlena na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u zvanju izvanrednog profesora. U Ministarstvu poljoprivrede vodila je Upravu poljoprivredne i prehrambene industrije.

Koji su točno razlozi odlaska iz Ministarstva poljoprivrede jučer nismo uspjeli doznati. Portal Index donio je jučer informaciju kako je u pozadini odlaska pomoćnice ministra njezin sukob s ministrom Jakovinom oko poljoprivrednih potpora i seljačkih prosvjeda. Podsjetimo, Jakovina je bio vrlo oštar prema seljacima koji su prosvjedovali početkom kolovoza na cestama.

Zanimljivo je kako je ovo već treća smjena važnih osoba u Ministarstvu poljoprivrede u posljednjih šest mjeseci, što ukazuje kako u tom ministarstvu očito ne štima mnogo stvari. Krajem veljače je na zatvorenom dijelu sjednice Vlade smijenjen pomoćnik ministra Luka Čuljak, koji je u Ministarstvu poljoprivrede vodio odjele za ruralni razvoj te EU i međunarodnu suradnju. Nagađalo se kako je Čuljak smijenjen jer navodno nije znao engleski jezik, ali i zbog svog stava prema Hrvatskoj poljoprivrednoj komori, jer je bio zagovornik njezinog gašenja. Osim njega, u ožujku je na vlastiti zahtjev Ministarstvo poljoprivrede napustio i pomoćnik ministra Goran Rubin, koji je bio zadužen za šumarstvo.I.Mikulić

PROFESORICA OSJEČKOG POLJOPRIVREDNOG FAKULTETA

Prof.dr.sc. Vesna Gantner Kuterovac rođena je 1979. u Osijeku, gdje je završila Prirodoslovno-matematičku gimnaziju te Poljoprivredni fakultet u Osijeku, smjer zootehnika. Od 2004. zaposlena je na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku u Zavodu za specijalnu zootehniku. Na tom je fakultetu doktorirala 2007. godine, izabrana u zvanje docenta 2009., a prošle godine u zvanje izvanrednog profesora.(Z.R.)

Možda ste propustili...