Novosti
DORH POSLAO ZAHTJEV SABORSKOM POVJERENSTVU

Željko Sabo ostaje bez imuniteta?
Objavljeno 21. kolovoza, 2013.

Vezani članci

DODATNI DETALJI U AFERI OKO NAVODNE POLITIČKE TRGOVINE

Zbog “hajke i harange” Sabo pokreće privatne tužbe

ZAGREB - Kako je sinoć objavio Jutarnji list na svom portalu, Državno odvjetništvo poslalo je zahtjev saborskom povjerenstvu za skidanje imuniteta vukovarskom gradonačelniku i saborskom zastupniku SDP-a Željku Sabi. Tu je informaciju Jutarnjem potvrdila i predsjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva Gordana Sobol. Saborsko povjerenstvo će o skidanju imuniteta Sabi zbog sumnje u pokušaj podmićivanja HDZ-ove vijećnice Marije Budimir raspravljati u ponedjeljak. DORH je ovaj zahtjev, prema novom Kaznenom zakonu, zatražio prije samog provođenja istrage.

Kako su svi sazivi saborskog povjerenstva skidali imunitete zastupnicima kada je to zatražilo Državno odvjetništvo, vrlo je izgledno da će i Željko Sabo u ponedjeljak ostati bez imuniteta. “Spreman sam za sve razgovore i stavljam se na dispoziciju svih institucija da se raščisti ono što se treba raščistiti. Na raspolaganje bih se stavio i bez skidanja imuniteta”, izjavio je Željko Sabo za Jutarnji list. On je nedavno izjavio kako će, s obzirom na njegove sumnje da se u ovom slučaju radi o organiziranom pritisku HDZ-a, privatno tužiti sve one koji su o njemu širili neistine.

Podsjetimo, članica Gradskog vijeća Marija Budimir (HDZ) snimila je svoj razgovor sa Sabom u kojem joj on nudi usluge za prelazak na stranu SDP-a u Gradskom vijeću. U javnosti je ustvrdila kako joj je ponuđeno mito u iznosu od 50 tisuća kuna.(D.Pav.)

ŽELJKO SABO

gradonačelnik Vukovara

Spreman sam za sve razgovore i stavljam se na dispoziciju svih institucija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike