Novosti
AKCIJA MUP-A I USKOK-A ZBOG KORUPTIVNIH KAZNENIH DJELA U POLICIJI

Vrh policije pritvoren je zbog 22 kilograma graha!?
Objavljeno 3. kolovoza, 2013.

Vezani članci

ZBOG KORUPCIJE UHIĆENO 16 OSOBA

Uhićen načelnik i cijeli vrh vukovarsko-srijemske policije

OSIJEK/VINKOVCI - Suspendiranom načelniku PU vukovarsko-srijemske Blažu Topaloviću, njegovom zamjeniku Mati Kirchbaueru i još jednoj osobi, sudac istrage Županijskog suda Osijek Ninoslav Ljubojević, odredio je mjesec dana istražnog zatvora. Prije dva dana u više mjeseci pripremanoj akciji MUP-a i USKOK-a, policija je na obavjesne razgovore privela 16 osoba, sedam djelatnika PU vukovarsko-srijemske, dvojicu iz PU osječko-baranjske i sedam civila. “USKOK je nakon cjelodnevnog ispitivanja podnio kaznene prijave protiv 16 osoba. Protiv tri osobe zatraženo je određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke, što je sudac istrage i odredio”, rekao je Darko Dodig, zamjenik ravnatelja USKOK-a. Ostalih 13 osumnjičenih nakon ispitivanja je pušteno i tijekom nastavka istrage bit će na slobodi.

Još uvijek nema službenih podataka o tome što su točno prijavljeni napravili. Međutim, prema neslužbenim informacijama, nije riječ o zločinačkoj organizaciji, nego o sitnim zloporabama položaja. Bilo je tu, navodno, otpisivanja prekršaja za tridesetak građana Vukovarsko-srijemske županije, pogodovanje jednom mladiću pri upisu u srednju školu, a navodno je mito bio isplaćen u - grahu!?

Doznajemo da je jedan od osumnjičenih zažmirio na činjenicu da je njegov sugrađanin zapošljavao ilegalce iz Srbije da mu rade na polju, a zauzvrat je dobio 22 kilograma graha. A da bi stvar bila još bizarnija, navodno je taj grah donirao za prvosvibanjsku proslavu u Vukovaru. Znači dokaz za tu koruptivnu aktivnost - pojeli su Vukovarci! Željko Sabo, gradonačelnik Vukovara, bio je jučer šokiran uhićenjima policajaca u njegovom gradu. “Ne mogu vjerovati, Topalović ima 35 godina policijskog staža i ne razumijem što se sad ovo dogodilo. Ne znam ništa o grahu. Mi tradicionalno na našoj Adici organiziramo druženje za Prvi svibnja, tako je bilo i ove godine, kuhao se i grah, ali to nije taj grah koji je uzeo Topalović, ako je to uopće istina”, rekao je Sabo. M.Bugarić/D.Ciglenečki

KIRCHBAUERA UHITILI U DUĆAMA

“Matina obitelj je u šoku, pokupili su ga u četvrtak ujutro iz Duća, gdje je bio na ljetovanju s kćerkama i do navečer djeca nisu znala ni gdje je ni što je s njim! Nije jeo cijeli dan, evo, upravo smo mu preko njegove odvjetnice donijeli da nešto pojede”, rekli su nam ispred zgrade Županijskog suda Osijek prijatelji i rodbina Mate Kirchbauera. “Priča se da su ga zatvorili zbog dva kilograma graha, ma dajte molim vas! Ruku u vatru mogu staviti da Mato nije počinio kazneno djelo. Taj čovjek pomagao je svima, pitajte sve u Starim Mikanovcima. Ove optužbe su najobičnija glupost”, kaže Matin prijatelj.

Možda ste propustili...