Ekonomija
U RETKOVCIMA SE SASTALI SELJACI

Prosvjedi seljaka tek za tjedan dana
Objavljeno 1. kolovoza, 2013.

RETKOVCI< - U organizaciji Sindikata hrvatskih seljaka i nazočnosti predstavnika Udruga seljaka iz nekoliko županija, među kojima i Virovitičko-podravske, u Retkovcima kraj Vinkovaca održan je posljednji sastanak pred masovne seljačke prosvjede.

Zbog nerješavanja dogovorene isplate poticaja, niske otkupne cijene pšenice, te drugih nagomilanih problema koje imaju poljoprivrednici, posebice stočari, na sastanku se, naime, ponovno tražila smjena ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine, a govorilo se i o internim uputama za masovne prosvjede koji bi, kako nam je rekao Tomislav Pokrovac, čelni čovjek Sindikata hrvatskih seljaka, trebali započeti za tjedan dana .

„Seljake muči niska otkupna cijena pšenice koja ove godine iznosi 1,05 kuna, dok je u okruženju znatno viša. Nisu u potpunosti isplaćeni poticaji, a ministar poljoprivrede ne želi nas primiti na razgovor“, kaže Pokrovac.

"Točan datum prosvjeda još se ne zna, no sigurno je da će oni krenuti za tjedan dana. Ministar Jakovina dosad se nije udostojio primiti nas na razgovor. A vjerujte mi, imat ćemo o čemu razgovarati s njim", kaže Tomislav Pokrovac u ime Sindikata hrvatskih seljaka.Roberta Mesić

Tomislav Pokrovac

predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka

Seljake muči niska otkupna cijena pšenice koja ove godine iznosi 1,05 kuna, također nisu u cijelosti isplaćeni poticaji, a ministar poljoprivrede ne želi nas primiti na razgovor.

Najčitanije iz rubrike