Novosti
HSS I HDZ - NOVI POLITIČKI SURADNICI

Karamarko i Hrg: Nikad nije bilo lošije vlade
Objavljeno 20. srpnja, 2013.

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko jučer je s predsjednikom HSS-a Brankom Hrgom potpisao nacionalnu koaliciju, a onda je u izjavi novinarima pokušavao negirati da je dan prije rekao nešto o čemu postoji i tonski zapis. Karamarko je, naime, u četvrtak nakon sjednice predsjedništva HDZ-a informirao novinare da je to tijelo prihvatilo stratešku koaliciju s HSS-om i pritom je seljake definirao kao političke ljevičare. "Ova koalicija na tragu je onog što stalno radimo, okupljamo stranke desnice i desnog centra. Mislim da smo s HSS-om doista zakoračili i izvan tog centra, prema ljevici, s obzirom na heterogenost nekih segmenata te stranke, što nama jako odgovara", zadovoljno je komentirao Karamarko. Ni 24 sata poslije uvjeravao je, međutim, novinare da "nepažljivo slušaju".

- Upotrijebio sam termin heterogenost, što znači raznolikost, raznovrsnost. Aludirao sam na široki koalicijski potencijal HSS-a. Oni su koalirali s raznim opcijama i to je ono što je, mislim, dobro. Njihovo iskustvo nama može samo koristiti. Ni na kraj pameti nije mi bilo reći da se radi o ljevičarskoj stranci - govorio je Karamarko smijući se.

Karamarko je u svojem govoru koji je prethodio potpisivanju koalicije upozorio da je "Hrvatska devastirana". “Nikad lošiji nisu hodali Banskim dvorima. Rasprodaje se sve što imamo, a kad ih se kritizira, oni odgovaraju agresivno ex katedra - što se bunite, mi smo najbolji. Niste, dragi prijatelji, najbolji i više ne možete biti od pomoći. Treba zaustaviti devastaciju Hrvatske”, poručio je Karamarko. Šef HSS-a slaže se s njim: “Nikad nismo imali lošiju vladu od ove, ali u Hrvatskoj postoje opcije koje će se grupirati i pomoći hrvatskom narodu”, zaključio je Hrg.D.Ciglenečki

NA VLASTI DRUGA PRIČA

Novinari su Karamarka podsjetili da je bio ministar u vladi koja je u svojem programu gospodarskog oporavka imala privatizaciju državnih poduzeća i monetizaciju autocesta, a danas se tome protivi. “Ništa od toga nije realizirano. A ja sam bio ministar unutarnjih poslova, a ne gospodarstva i financija. Ako je bila preporuka kolega ministara kojima se vjerovalo, onda smo mi ostali ministri dizali ruku. Kad bih imao prijedlog iz domene unutarnjih poslova, nitko nije proturječio i suprotstavljao se”, opravdavao se predsjednik HDZ-a.

Možda ste propustili...

PREGOVORI O SASTAVU I PROGRAMU NOVE VLADE

Dogovor uskoro, manjine će imati potpredsjednika Sabora

POZNATA IT TVRTKA OČEKUJE ŠIRENJE POSLOVANJA

Infobip otvorio novi ured u Osijeku