Novosti
SMIJENJEN UPRAVITELJ CVITANUŠIĆ

Franjo Lulić - novi šef osječkog zatvora
Objavljeno 23. lipnja, 2013.

Vezani članci

NAJBOLJA KUHINJA IZA OSJEČKIH REŠETAKA

Na zatvorskom meniju piletina u umaku od kopra i pašticada

OSIJEK - Nakon mandata koji je trajao malo više od četiri godine, diplomirani teolog Tomislav Cvitanušić više nije upravitelj osječkog zatvora. Na njegovo mjesto sada je došao izravno čovjek iz policije Franjo Lulić, javnosti poznat kao nekadašnji koordinator za kontakt-policajce Policijske uprave osječko-baranjske, i to upravo iz Odjela za javni red ove policijske uprave.

Cvitanušić, koji je trenutačno na godišnjem odmoru, raspodijeljen je na mjesto pomoćnika novog upravitelja osječkog zatvora. Podsjetimo kako je na funkciju upravitelja zatvora došao u ožujku 2009. nakon privremenog upravitelja Matka Ljubana, koji je na tom mjestu zamijenio Slovena Đereka. Tako je ovo četvrti upravitelj osječkog zatvora u pet godina, a Cvitanušić će ostati poznat kao upravitelj koji je uveo velik broj novina u prostor na Gajevu trgu i to kako bi zatvorenicima stvorio humanije uvjete boravka u ovom prenapučenom prostoru. Tako je za njegova mandata osječki zatvor dobio biblioteku, čitaonicu novina, informatičku radionicu, posve uređene sanitarne čvorove, ali je zatvor prvi put počeo i zarađivati najmom vanjskih zatvorskih zidova za reklamne panoe.

U središte javnosti sada već bivši upravitelj je došao u siječnju ove godine kada su ga oštro napale udruge za prava homoseksualaca zbog njegove izjave kako maloljetne osobe u zatvoru ne smještaju u iste ćelije s homoseksualcima. Zbog te izjave Cvitanušić se poslije morao i javno ispričati.

Recimo i kako je osječki zatvor ustanova koja se ubraja u pet najnapučenijih u državi, a danas u njemu boravi “samo” 170 iako se nekada znalo ugurati i do 250 zatvorenika.N.Z.Eberhard

Cvitanušić je uveo velik broj novina kako bi zatvorenicima stvorio humanije uvjete