Sport
FUZIJA NEXE-a I OSIJEKA?

Neće to ići tako brzo brzo!
Objavljeno 6. lipnja, 2013.

Vezani članci

HOĆEMO LI U OSIJEKU GLEDATI DVIJE JAKE MEĐUNARODNE LIGE

Barić već priprema momčad za Europu

IZBOR TRENERA SAMO JE JEDNO OD OTVORENIH PITANJA U RK NEXE

Našičani će SEHA ligu morati igrati u Osijeku

VIŠE NIJE TRENER NAŠIČANA

Kamenica: Moj odlazak iz NEXE-a je splet ukupnih okolnosti u Klubu

Od sljedeće sezone rukometna regionalna SEHA liga imat će novoga, generalnog sponzora – energetski div Gazprom, koji će pratiti ligu sljedeće četiri godine, a sponzor će svim sudionicima pokriti troškove putovanja i natjecanja. No, bogati sponzor postavio je i neke svoje uvjete. Osim kvalitete momčadi, dvorane u kojima će se igrati, SEHA liga morat će imati minimum 2.000 mjesta. Bez obzira na to što su na parketu osigurali i sljedeće sezone nastup u regionalnoj ligi, potpuno je jasno kako rukometaši NEXE-a neće svoje susrete moći više igrati u našičkoj dvorani. Zato se pojavila realna opcija preseljenja u Osijek. I to ne samo da NEXE svoje susrete igra u Gradskom vrtu, koji s više od 3.500 sjedećih mjesta udovoljava zahtjevima nego da se ubuduće našički i osječki klub fuzioniraju. No, je li realno da sljedeće godine u Gradskom vrtu gledamo već sada jednu od najjačih rukometnih liga u Europi.

- To bi bila sjajna sportska priča, ali bojim se da to neće ići tako jednostavno. Želi li se krenuti u taj projekt morat će se djelovati jako, jako brzo. A dosta je prepreka, reći će Tugomir Kuduz čelnik Rukometnog kluba Osijek koji trenutno igra u Prvoj hrvatskoj ligi (drugi rang natjecanja u hrvatskom rukometu, nap.a).

Da, doista mnogo stvari treba definirati. Najmanji je problem dvorana jer Gradski vrt žudi za sportskim spektaklima tijekom cijele sezone, a ne samo kada dolaze reprezentacije ili kao nedavni Final fight. Manji je čak problem i administracija odnosno kada se upostavi dogovor i registrira novi klub. Prva je zapreka svakako iščekivanje inauguracije nove osječke gradske uprave i njihova viđenja prema tom projektu. No, još veća je zapreka sudbina glavnog sponzora. Upravo je u fazi predstečajna nagodba nad poduzećima NEXE grupe, a u toj masi je i sam rukometni klub. Postupak bi se trebao završiti do kraja mjeseca, a nakon toga tek slijedi pravi posao. Treba definirati igrački kadar. Pitanje s kolikim sredstvima. Brojnim igračima NEXE-a istekli su ugovori, a osloniti se na perspektivne, ali golobrade mladiće iz Osijeka i ostatke ostataka momčadi viceprvaka Hrvatske ne bi bilo uopće u interesu ni slavonskog, a posebno hrvatskog rukometa. Hrvatskom rukometu sigurno je u interesu imati dva kluba u SEHA ligi. Pitanje je samo kakva? K.Lacković

Možda ste propustili...

REDOVITA SKUPŠTINA HNS-A

Nakon Marića šef postaje - stranac

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike