Sport
HOĆEMO LI U OSIJEKU GLEDATI DVIJE JAKE MEĐUNARODNE LIGE

Barić već priprema momčad za Europu
Objavljeno 5. lipnja, 2013.
Iz Mursa-Osijek tek trebaju pronaći sredstva za Interligu i Challenge Cup

Vezani članci

FUZIJA NEXE-a I OSIJEKA?

Neće to ići tako brzo brzo!

MURSA-OSIJEK NAKON PORAZA U POLUFINALU DOIGRAVANJA

Barić: Nemamo novca, ali mi smo bogat klub

ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Mursine igre sve više prepoznaje i publika

OSIJEK – Odbojkaši Mursa-Osijeka na kraju sezone zaslužili su epitet državnog viceprvaka, bez obzira na to što su u doigravanju “zapeli” u polufinalu. No, rezultat i plasman iz ligaškog dijela donio je Osječanima laskavu titulu, a to je ujedno i najbolji plasman kluba osnovanog prije 11 godina. Naravno, najveći uspjeh i dalje ostaje naslov pobjednika Kupa Hrvatske, osvojen pred kraj 2012. godine. No, u Klubu već misle na ono što dolazi. U sljedećoj sezoni ambicije Mursa-Osijeka nisu male. Naime, osim kontinuiranog boravka u gornjem domu domaćeg ligaškog dijela, u klubu se žele predstaviti i na europskoj sceni. Nedavno su tako i poslane dvije prijave za igranje u međunarodnim natjecanjima. Jedna je otišla na adresu CEV-a (Challenge Cup), a druga MEVZA-u (Interliga).

- Prijave nisu naš hir nego smo to zaslužili našim igrama, rezultatima i u konačnici plasmanom u domaćim okvirima. Na parketu smo izborili pravo igranja na međunarodnoj sceni - kaže član uprave Tomislav Mušac.

Mogli su “mursaši” i prošle sezone igrati Challenge Cup, ali nisu zatvorilli financijsku konstrukciju. Znači li to da sada sredstva potrebna za igranje na tri fronta nisu upitna?

- Napravili smo prvi korak. Ovaj drugi nije lagan, ali vjerujem da ćemo na kraju pronaći potrebna sredstva. Vjerujem da će naše igranje u Europi prepoznati i domaće tvrtke. Prilika je to da i privučemo sponzore - nada se Mušac.

U Challenge Cupu mnogo toga zavisi od ždrijeba. Odlazak u zemlje bivšeg SSSR-a ili na sjever Starog kontinenta najviše košta, dok u Interligi čekaju gostovanja u Sloveniji, Mađarskoj, Austriji, Slovačkoj i Hrvatskoj (uz Osječane, trebale bi igrati kaštelanska i zagrebačka Mladost. nap.a.), što ne iziskuje prevelika davanja.

- Drugi smo u državi, imamo tri aktualna reprezentativca, naši mlađi uzrasti su među najboljima u državi. Imamo mladih reprezentativaca i talentirane djece. Prirodno je da je sljedeći korak okušati se u međunarodnoj konkurenciji. To su sportski motivi, ali i želja da klub napravi korak naprijed u organizacijskom dijelu. Normalno, želimo vidjeti i kakvi smo u odnosu na klubove iz regije. U Interligi igraju i sudionici Kupa prvaka, stoga je jasno da igranje u njoj nosi samo pozitivne stvari - naglašava trener Leonard Barić, koji polako već priprema momčad za igranje na obje scene. Mursa Osijek je to i zaslužila, no da bi se sve uspješno započelo i privelo kraju, trebat će i pomoć sa strane.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike