Regija
VUKOVARSKO-SRIJEMSKI ŽUPAN BOŽO GALIĆ POSJETIO OPĆINU VRBANJA

Vrbanja želi zadržati mlade
Objavljeno 1. lipnja, 2013.

VRBANJA – Općina Vrbanja mnogo ulaže u komunalnu infrastrukturu, uređenje naselja i podizanje kvalitete življenja u sva tri naselja koja joj pripadaju. Da su rezultati i te kako vidljivi najbolje govori istraživanje uglednog magazina Forbes, koji je prije godinu dana u članku “Gradovi koji pokreću Hrvatsku – Najbolji ostaju najbolji”, objavio analizu najboljih lokalnih jedinica za život i poslovanje. Rezultati istraživanja svrstali su općinu Vrbanja na visoko 9. mjesto na ljestvici najuspješnijih, kao najbolju općinu Vukovarsko-srijemske županije i jednu od rijetkih slavonskih općina među prvih 50.

U ono što je do sada učinjeno i investicije koje su u tijeku osobno se uvjerio i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić sa suradnicima obišavši Vrbanju, Soljane i Strošince. Nazočio je svečanosti početka izgradnje tribina i pomoćnih prostorija na igralištu NK Srijemac iz Strošinaca. Riječ je o projektu vrijednom milijun kuna kojeg Strošinčani iščekuju već godinama, a sada će ga konačno i dobiti. U Soljanima je župan posjetio novoobnovljenu slovačku evangelističku crkvu. I u ovom je slučaju, moglo se čuti od domaćina, Općina Vrbanja pokazala senzibilitet prema slovačkoj nacionalnoj manjini, a Galić je obišao i novi objekt u kojem će biti smješten poštanski ured i udruge koje djeluju u tome selu. Iz općinskog proračuna uloženo je približno milijun kuna, u tijeku su završni radovi i uređenje prilaznih staza, a tehnički pregled objekta i useljenje očekuju se za približno mjesec dana.

Župan Galić izrazio je zadovoljstvo viđenim poručivši kako općina Vrbanja uvijek može računati na potporu Županije kroz kvalitetnu pripremu projekata, odnosno izradu projektne i tehničke dokumentacije. Poručio je kako mnogo očekuje od strukturnih fondova EU koji su na raspolaganju, jer novac je tu, samo ga treba znati povući.

Upravo će korištenje nepovratnih europskih sredstava pružiti mogućnost stvaranju pretpostavki za zadržavanje mladih ljudi u selima, jer je u posljednjih desetak godina, posebice u istočnom dijelu županjske Posavine, evidentan osjetan pad broja stanovnika koji masovno odlaze trbuhom za kruhom, a bijela kuga uzima sve više maha. Općinskim čelnicima Vrbanje prioritet je zaustaviti taj negativan trend, pomoći mladima i stvoriti im uvjete za kvalitetan život.M. Lešić Omerović

Rezultati istraživanja časopisa Forbes svrstali su Općinu Vrbanja na 9. mjesto na ljestvici najuspješnijih

Možda ste propustili...

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike