Sport
ODBOJKAŠICE OSIJEKA OČEKIVANO ODRADILE SU SEZONU

Potencijal postoji ako ekipa ostane na okupu
Objavljeno 25. travnja, 2013.
Velik broj odbojkašica Osijeka je u mlađim reprezentativnim selekcijama

Posljednju službenu ovosezonsku utakmicu odbojkašice osječkog prvoligaša odigrale su prije mjesec dana. ŽOK Osijek je na kraju u konkurenciji 16 prvoligaša zauzeo 12. poziciju, koju je izborio i sezonu prije, ali u brojčano manjoj konkurenciji (13).

No, rezultatski, sve je bilo uspješnije nego godinu dana prije, stoga je razumljivo da je trener Miroslav Đekić bio zadovoljan kada se podvukla crta.

- Odigrali smo 20 prvenstvenih utakmica, ostvarili polovičan učinak i ostanak u društvu najboljih potvrdili bez problema. To je bio primarni cilj, s obzirom na to da imamo vrlo mladu ekipu, koja ipak još skuplja prvoligaško iskustvo - kaže Đekić, koji je i sam bio u ulozi debitanta.

Trenerski debitant

Nakon što je tri godine vodio Bilje, ovaj 32-ogodišnji trener prvi je put s klupe vodio prvoligaški sastav.

- Učili smo i sazrijevali zajedno. Bilo je uspona i padova tijekom sezone, ali na kraju mislim da svi imamo razloga za zadovoljstvo. Naravno, uvijek želiš više i bolje, a ja očekujem da ćemo značajniji iskorak napraviti sljedeće sezone - očekuje trener osječkih odbojkašica, koje će ponovo igrati u 2. jakosnoj skupini.

Kao što znamo, od ove sezone, Prva liga je podijeljena u dva razreda, a da bi se plasirao u prvi, moraš na kraju biti među dva prvoplasirana sastava. Osječanke su premijerno izdanje završile dvije stepenice niže.

- Osnovna zadaća bila je da ne budemo u našoj skupini plasirani od 5. do 8. mjesta, jer to je značilo razigravanje za ostanak. Bili smo četvrti, dobili smo osam od 14 utakmica, da bi u sljedećih šest kola još dvaput slavili protiv Rovinja, koji je ipak završio mjesto ispred nas. Iz naše skupine, u prvi razred su otišli Kaštela DC i Cestorad, protiv kojih smo se dobro nosili, ali su bolji plasman izborili jer su prije svega iskusniji od nas - priznaje Đekić.

Ostati na okupu

U jednom trenutku ekipa je djelovala kao da može konkurirati i za prvi razred.

- Na startu sezone smo izgubili uvjerljivo kod Kaštela. Ta utakmica me je malo zabrinula, no onda smo ušli u seriju od šest pobjeda i dobili veliko samopouzdanje. Poklopilo nam se i u Kupu, gdje smo u 1. kolu izbacili Vukovar i plasirali se u četvrtfinale. Ždrijeb nam je dodijelio Azenu, protiv koje smo mislili da imamo izgleda. No grubo smo prizemljeni s dva poraza, nakon kojih i rezultati u prvenstvu više nisu bili kao u prvom dijelu sezone. Ali to je samo pokazatelj koliko smo oscilirali.

Svakako da se manje oscilacija očekuje sljedeće sezone. Igračice su godinu dana iskusnije, kao i njihov trener, koji smatra da ova ekipa ima potencijal.

- Velik broj naših igračica je u mlađim reprezentativnim selekcijama gdje igraju zapažene uloge. Njihov daljnji napredak realno je očekivati, samim time rastu i ambicije kluba. Mislim da je najvažnije da ovaj sastav ostane na okupu. U slučaju da se dovede i koje kvalitetno pojačanje, juriš na 1. razred i doigravanje imali bi realnu podlogu - zaključuje trener ŽOK-a Osijek.

Nino BENČINA
IGRAČKI KADAR

Tijekom sezone, dres ŽOK-a Osijek nosile su: Matković, Lulić, Volmut, Kolarić, Jakšetić, Bilić, Hanikova, Grubeša, Šimunec, Malenica, Krivić, I. i L. Grahovac, Felja i Radović.

miroslav đekić

trener odbojkašica Osijeka

Igračice su učile i sazrijevale zajedno sa mnom. Bilo je uspona i padova, ali možemo biti zadovoljni

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike