Sport
KAPETAN NEMA ROKA TRAJANJA

Luka Modrić će još “plesati” u Realu
Objavljeno 23. travnja, 2024.
Kako se približava kraj sezone u Španjolskoj, krenula su nagađanja "gdje će i što će Luka Modrić". Navijači Dinama nadaju se njegovu povratku u Zagreb, ali čini se da kapetan hrvatske nogometne reprezentacije nije otplesao svoj posljednji ples u jednom od najvećih klubova na svijetu. Prema pisanju španjolskih medija vodeća momčad La Lige još uvijek nije odlučila hoće li produžiti ugovor 38-godišnjem Modriću, ali jednogodišnje produženje "bilo bi zasluženo" i "scenarij koji ne treba odbaciti" nakon uspješnih nastupa protiv Manchester Cityja i Barcelone, pišu ugledne španjolske sportske novine Marca i AS.

- Hrvat utakmicu za utakmicom pokazuje da je jedinstven, pa se počinje odvijati rasprava unutar ureda Real Madrida. Premda su gotovo svi u klubu bili uvjereni u njegov odlazak nakon ove sezone, sada se ne može odbaciti ni jedan scenarij - navodi Marca uz dodatak:

- Usred transformacije i pomlađivanja momčadi, kada se Mbappe očekuje na vratima svlačionice, mladi Real Madrid još uvijek treba vodstvo igrača poput Modrića i Tonija Kroosa.

Dnevnik sa sjedištem u Madridu napominje kako je Modrićev ulazak s klupe u četvrtfinalnim utakmicama s Manchester Citijem (3:3 i 1:1) bio odlučujući da dvoboj ode u jedanaesterce i da "kraljevski klub" izbori polufinale Lige prvaka.

Novine AS dodaju da je zatim u nedjelju protiv Barcelone "dovršio čudesan tjedan" Real Madrida koji je pobjedom u El Clasicu došao na korak do osvajanja prvenstva, šest kola prije kraja.

- Modrić je tijekom pet dana pokazao zasluge kako bi mu ugovor bio produžen. Što on želi, to i zaslužuje - piše AS.

Medije je iznenadilo što je Carlo Ancelotti uvrstio Modrića u početnu postavu protiv Barcelone na Santiago Bernabeu s obzirom na to da ga je prije u velikim utakmicama uvodio s klupe. Kapetan Vatrenih odigrao je čitav susret s kapetanskom vrpcom oko ruke i dobio ovacije i pljesak publike.

Ancelotti je na konferenciji za novinare objasnio da je hrvatskog veznjaka poslao od prve minute kako bi osvježio vezni red nakon utakmice u Manchesteru odigrane četiri dana prije. Modrić je protiv Cityja odigrao 41 minutu.

- Luka je pokazao da je fizički spreman u ovom dijelu sezone - kazao je u nedjelju Ancelotti.

Do kraja nogometne sezone ostalo je mjesec i pol dana. Real Madrid je početkom mjeseca poručio da će odluku o eventulnom produženju Lukina ugovora, koji istječe 30. lipnja, donijeti na kraju sezone. Valjda prije nego što se Luka odazove Zlatku Daliću, tako da "čiste glave" može predvoditi Hrvatsku na Euru u Njemačkoj. I. Li.
Možda ste propustili...

DRUGI ČIN FINALA DOIGRAVANJA KOŠARKAŠA

Osječani ne žele kraj serije, nego opet ići u Rijeku

PRVA ŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSJEČKO-BARANJSKA

Hat-trick Nađa za važnu pobjedu Josipovčana

Najčitanije iz rubrike