Regija
SPORAZUM CK BELOG MANASTIRA I ŽUPANIJE

Županija sufinancira sanaciju 200 bunara
Objavljeno 23. travnja, 2013.

OSIJEK - Župan Vladimir Šišljagić potpisao je sporazum s Hrvatskim Crvenim križem, Gradskim društvom Crvenog križa iz Belog Manastira o sufinanciranju programa sanacije bunara na području Osječko-baranjske županije, a riječ je o projektu koji se provodi petnaestu godinu zaredom.

- Županija u pojedinačnim slučajevima provodi sanaciju bunara tamo gdje je to potrebno i u onim mjestima gdje nije osigurana javna vodoopskrba. Potpisali smo sporazum o sanaciji 200 bunara koje Crveni križ iz Belog Manastira provodi već niz godina, a sanacija obuhvaća čišćenje, kemijsku, i bakteriološku analizu - rekao je župan Vladimir Šišljagić.

Sporazum se odnosi na 19 jedinica lokalne samouprave, koji se provodi u Baranji i u ostalim dijelovima Osječko-baranjske županije.

- Vrijednost projekta je 130.000 kuna, a godišnje očistimo oko 200 bunara. Voda je najvažniji prirodni resurs i trudimo se osigurati čistu i pitku vodu u svim dijelovima naše županije- rekla je Ines Rudić, ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Beli Manastir.(I.Mi.)

Vrijednost projekta je

130

tisuća kuna

Najčitanije iz rubrike