Osijek
GRAĐANI ŽRTVE DRSKIH PROVALNIKA

Lopovi odnijeli ormar s trećeg kata usred noći
Objavljeno 12. travnja, 2013.
Iako je buka prilikom krađe bila prilična, nitko se nije usudio provjeriti što se zbiva

Vezani članci

SVE ČEŠĆA META LOPOVA

U porastu broj sitnih krađa, jedina zaštita je - oprez

Sitne krađe po stambenim objektima u Osijeku posljednjih su dana prešle u sferu bizarnih događaja, a o tome konkretno mogu svjedočiti i stanari peterokatnice na Vukovarskoj ulici u Donjem gradu.

Ova zgrada posljednjih mjeseci bilježi krađu gotovo svega što stanari ostave na stubištu, a vrhunac se dogodio prije nekoliko dana kada su lopovi usred noći ukrali veliki ormar s trećeg kata. Iako je stanarka svoj stari ormar izbacila na hodnik u planu da ga pokloni ili proda, u noći sa srijede na četvrtak, oko dva sata, čula je buku u hodniku, no kako živi sama, nije se usudila otvoriti vrata i izići na hodnik kako bi vidjela što se zbiva. No ujutro je bila u nevjerici kada je shvatila da je ormar ukraden.

- Drskost lopova postala je nevjerojatna, a shvatili smo da su našu zgradu očito obilazili duže vrijeme kako bi izvidjeli što se može ukrasti, a potom su organizirano noću došli po ormar. Iako se zgrada zaključava, nemarni stanari često ostave otključana jedna od triju ulaznih vrata. Cijeli slučaj prijavili smo policiji, a ovo nije prvi slučaj krađe. Cvijeće već odavno ne možemo držati na hodniku, jer redovito bude pokradeno, a susjedi s petog kata ukrali su i staru stolicu koju je nabavila kako bi je s djetetom odnijela u Dječje kazalište na akciju 'Imaj svoju Cedevita stolicu u Dječjem kazalištu' - kaže predsjednik kućnog savjeta te zgrade.

Prema policijskoj statistici, broj sitnih krađa u posljednjih je godinu dana u Osijeku porastao za dvadeset posto. Tako je prema podacima osječke PU, u 2012. godini evidentirano 109 takvih kaznenih djela, dok ih je 2011. godine bilo 86. U prva dva mjeseca ove godine zabilježena su 23 takva kaznena djela.

Nefreteta Z. EBERHARD

23

kaznena djela sitne krađe prijavljena su osječkoj policiji u prva tri mjeseca ove godine

109

sitnih krađa evidentirano je lani u Osijeku

Možda ste propustili...

BAUMIT LIFECHALLENGE: KATEGORIJA “ZAPANJUJUĆA STRUKTURA”

Gospodarski centar nominiran za najljepšu fasadu u Europi

Najčitanije iz rubrike