Sport
ODBOJKAŠI MURSA-OSIJEKA PROPUSTILI VELIKU PRILIKU

Trener Mladosti se nakon dva
seta već pomirio s porazom
Objavljeno 11. travnja, 2013.
Nojić: Izvukli smo se iz teške, gotovo nemoguće situacije.

Vezani članci

ZAGREBAČKI ODBOJKAŠI SLAVILI NAKON DRAME U GRADSKOM VRTU

Mursaši propustili 2:0 u setovima i četiri meč lopte

ODBOJKAŠI MURSE-OSIJEK IZBORILI POLUFINALE

Na sljedećoj prepreci opet s momčadi iz Zagreba, ali puno uglednijom i kvalitetnijom

ODBOJKAŠKO DOIGRAVANJE

Mursine igre sve više prepoznaje i publika

Nikad nije lako kada izgubiš utakmicu. No kada ti je pobjeda bila na dohvat ruke, “stvar tehnike“, a zabrljaš, tada je osjećaj grozan.

Ili kako ga je u srijedu navečer najbolje opisao odbojkaš osječkog prvoligaša Robert Celan:

- Nakon ovakog poraza, ostaje samo gorak okus!

Takav okus odbojkaši s Drave imali su nakon prve polufinalne utakmice doigravanja za prvaka Hrvatske.

Mladost je mačka s devet života

U Gradskom vrtu gostovala je naša najtrofejnija momčad, zagrebačka Mladost, koja je još jednom pokazala da je “mačka s devet života“. Izvukli su se gosti iz ponora, plesali su na rubu poraza, ali domaćin nije znao kako da ih na kraju odgurne preko tog ruba. Imali su “mursaši“ sve na pladnju, vodstvo od 2:0 u setovima, 18:14 u trećem, koji je ipak otišao na suparničku stranu. No prigoda je bilo još. U četvrtom setu domaćin je imao dvije lopte da završi posao. Vodstvo od 24:22 je kapital koji se ne smije ispustiti u ovako velikim i važnim utakmicama. Ali ispustilo se! Utakmica je otišla u rulet petog seta, koji nije bio za gledatelje slabog srca i tankih živaca. Zagrepčani su imali kontrolu i vodstvo do 10:12. No Osječani se još ne predaju i dolaze do treće set-meč lopte (14:13). No ništa još nije gotovo, Mladost ima i propušta tri prigode za pobjedu, nakon čega domaćim ima još jednu (18:17), pokazalo se i posljednju. Gosti napokon koriste petu set-meč loptu i dolaze do pobjede, koja je u većem dijelu susreta izgledala kao nemoguća misija. Stoga je bila jasna velika radost igrača u žutom i njihova trenera Željka Nojića, koji su došli korak do plasmana u svoje 22. finale Prvenstva Hrvatske.

- Kako je domaćin igrao dva seta, izgledalo je da nam nema spasa. Bili smo i kasnije u problemima, ali bilo je vidljivo da naša igra raste kako utakmica odmiče. Izvukli smo se iz teške, gotovo nemoguće situacije. Moglo je završiti i drugačije, ali na kraju smo ostali čvrsti i upisali veliku pobjedu. No ne zavaravamo se da je posao gotov. Ne sumnjam da će uzvrat biti na razini svih dosadašnjih međusobnih ovosezonskih utakmica - kaže Nojić, koji ipak ima prednost, ne samo rezultatsku nego i psihološku.

Imaju se pravo nadati

S druge srane, domaći strateg Leonard Barić mora do subote “podići“ igrače, koji su nakon šokantnog poraza bili kao balon, koji se vinuo u visine i potom strmoglavio u ponor. Iz kojeg će pokušati izaći u subotu u Zagrebu. Nije ni Bariću bilo jasno kako mu je momčad p(r)opustila u trenucima kad je to bilo najstrože zabranjeno. Imali su igru i rezulltat, na kraju su ostali bez oboje.

- Evidentno smo pali nakon dva seta, iako smo i nakon toga bili u prigodi zaključiti utakmicu. Ne znam što se uvuklo u momčad, sumnjam da su razmišljali o pobjedi prije vremena. Nema nam druge, treba se od ovoga brzo oporaviti i pripremiti za uzvrat. Ništa nije gotovo, ali svjesni smo propuštene prigode. Ipak, učinit ćemo sve da seriju vratimo u Gradski vrt - nada se Barić, koji kao i njegova momčad ima pravo na optimizam.

Mursa-Osijek je ove sezone već slavila na Savi, gdje poraz sada znači i završetak sezone.

Nino BENČINA
Drugi poraz u Gradskom vrtu s 3:2

Odigrali su ove sezone osječki odbojkaši 13 službenih utakmica u Gradskom vrtu, koji je bio teško osvojiva utvrda za goste. Ipak, Mursa-Osijek izgubila je dvije utakmice pred svojim navijačima i to na identičan način. Još u osnovnom dijelu sezone, 2. veljače, u pet setova slavio je črečanski Centrometal, koji je također uspio nadoknaditi minus od dva seta. Ipak, ta utakmica nije bila od važnost kao prva polufinalna u doigravanju, gdje se takvi propusti na kraju skupo plaćaju.

Leonard Barić

trener Mursa-Osijeka

Učinit ćemo sve da seriju vratimo u Gradski vrt. Ništa nije gotovo, ali svjesni smo propuštene prigode.

Željko Nojić

trener Mladosti

Kako je domaćin igrao dva seta, izgledalo je da nam nema spasa. Bili smo i kasnije u problemima, ali bilo je vidljivo da naša igra raste

Najčitanije iz rubrike