Ekonomija
SURADNJA S INSTITUTOM IZ TENNESSEEJA

Agrokor se usmjerava prema istraživačko-razvojnim projektima
Objavljeno 20. ožujka, 2013.

Vezani članci

STIGLO PET PONUDA

Agrokor opet ponudio najviše za Mercator

ZAGREB – Agrokor je jučer u Zagrebu potpisao petogodišnji memorandum o suradnji s Poljoprivrednim institutom Sveučilišta u Tennesseeju radi pokretanja zajedničkih projekata.

Ugovor su potpisali prorektor Poljoprivrednog instituta Larry Arrington i starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing u Agrokoru Ljerka Puljić. Memorandum je rezultat ideje o sinergiji znanstvenog i gospodarskog sektora, koju je već potvrdila dosadašnja razmjena znanja i iskustava u poljoprivrednom i industrijsko-prehrambenom sektoru između stručnjaka iz SAD-a i Agrokorovih tvrtki. Cilj je ove suradnje razviti i usvojiti praktična znanja i vještine u pojedinim granama kao što su stočarstvo, ratarstvo i povrtlarstvo, te granama koje se odnose na okolišne segmente i gospodarenje otpadom u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

- Čin potpisivanja dodatni je iskorak Agrokora prema inovativnim rješenjima u poljoprivrednoj proizvodnji, te jasno usmjerenje prema istraživačko-razvojnim projektima koji se temelje na primijenjenim istraživanjima i ubrzanoj realizaciji poslovnih odluka, poručuju iz tvrtke.

Prilikom potpisivanja, poseban naglasak stavljen je na koordinatore suradnje čija će uloga biti od iznimne važnosti. Agrokor će zastupati dr. Robert Spajić, iz tvrtke Belje, dok će institut predstavljati prof. dr. Robert Burns, prodekan Savjetodavne službe Sveučilišta u Tennesseeju. Obojica koordinatora izrazila su zadovoljstvo memorandumom, te su istaknuli kako već sad postoji nekoliko projekata o kojima se preliminarno razgovaralo, a današnji događaj poslužit će kao snažan poticaj za poduzimanje dodatnih napora u pronalasku prvih konkretnih projekata.

Ovim se također otvaraju značajne mogućnosti onim zaposlenicima Agrokora koji se bave istraživanjima da kroz razmjenu stručnjaka iz pojedinih proizvodnih grana usvoje i počnu primjenjivati nova praktična znanja. D.Boroš

Izaslanstvo će posjetiti PIK Vrbovec, Belje, Vupik, PIK Vinkovce i Agrokor Energiju

Najčitanije iz rubrike