Ekonomija
STIGLO PET PONUDA

Agrokor opet ponudio najviše za Mercator
Objavljeno 19. veljače, 2013.

LJUBLJANA- Rok za predaju neobvezujućih ponuda za kupnju više od polovine dionica Mercatora je produžen pa će se one primati "najmanje do kraja ovoga tjedna", objavila je jučer Slovenska tiskovna agencija STA koja se poziva na izvore u Pivovarni Laško (PL).

Prema pisanju dnevnika Finance, a koje prenosi banka.hr. očekuje se pet ponuda, a prema njihovim informacijama, najviše nudi Agrokor, 125 eura po dionici, kolika je približna cijena dionica Mercatora na burzi.

To je mnogo manje od Agrokorove lanjske ponude koja je iznosila 221 euro po dionici. Ljubljansko Delo napominje da službenih informacija o prispjelim ponudama neće biti dok londonska ING banka, kao konzultant u postupku prodaje, s rezultatima ne upozna vlasnike dionica, prodajni konzorcij u kojemu su Pivovarna Laško i vodeće banke, te da daljnji postupak ponajprije ovisi o ponuđenoj cijeni za dionicu.

Sva očekivanja usmjerena su na to koliko bi mogao ponuditi Agrokor. Ponuda s bogatom premijom koju je Agrokor dao u neobvezujućoj ponudi 2011. godine, kada je nudio 221 euro za dionicu, ne može se nikako očekivati, a analitičari i poznavatelji tržišta smatraju da bi strateški investitor mogao ponuditi oko 130 eura za dionicu, navodi Delo.

To je nešto iznad cijene dionice Mercatora na Ljubljanskoj burzi koja je krajem prošlog tjedna iznosila 125 eura. Uz cijenu od 130 eura za dionicu, potencijalni kupac bi za paket od 53,18 posto dionica trebao oko 260 milijuna eura, a za sve dionice Mercatora približno 490 milijuna, navodi list.

Nakon izbora najbolje neobvezujuće ponude zainteresiranom ponuđaču bit će omogućeno dubinsko snimanje, a konačne obvezujuće ponude očekuju se u jesen ove godine.(Z.R.)

125

eura po dionici nudi, navodno, sada Agrokor

221

euro po dionici iznosila je lanjska Agrokorova ponuda

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike