Osijek
HOTEL MURSA

Od danas bez gostiju,
a sudbina zaposlenih nepoznata
Objavljeno 12. veljače, 2013.
Osoblje ne ostaje bez posla, ali je pitanje čiji će biti zaposlenici

Vezani članci

MUP PREUZIMA OSJEČKI HOTEL

Osijek postaje centar za azilante

Osječki hotel Mursa zatvoren je za posjetitelje, ali i nadalje je njegova sudbina, bar trenutno za širu javnost, obavijena svojstvenim velom tajne jer su u hotelskoj upravi prikraćeni za informacije o poslovnoj budućnosti hotela pa se još ne zna tko će se u njega i kada useliti.

Glas Slavonije nedavno je pisao o pretpostavkama da će hotelske sobe napuniti azilanti ili MUP-ovci. Nitko još službeno ne odbacuje ni jednu od tih varijanti, ali izglednije je da će Mursa postati baza granične policije.

U hotelu za sve informacije upućuju na zagrebačku upravu Željezničkog ugostiteljstva, a jedna od neslužbenih informacija navodi kako je riječ o razdvajanju te zagrebačke tvrtke na tri nove, od kojih bi jedna bila vezana uz hotel Mursu. Navodno bi taj hotel s dvije zvjezdice mogao "zasjati s 12, i to europskih zvjezdica" potvrdi li se uskoro da u njega dolaze policajci koji bi radili na šengenskim granicama.

"Zagrebačku depešu" da se iz hotela isele baš svi, osim osoblja, potvrdio nam je i jedan od desetak studenata koji su u potrazi za jeftinijim aranžmanom našli podstanarski smještaj u hotelu. Ispričao nam je kako su se morali brzo snalaziti za neki drugi podstanarski aranžman jer je takva "deložacijska direktiva" stigla iz uprave ŽU-a u kojoj se upravi hotela nalažilo da hitno prekinu sve planirane aktivnosti koje je, osim pružanja hotelskog smještaja, Mursa pružala. Primjerice kongrese, svatove...

Na internet-stranicama ŽU-a i hotela Mursa ne može se više "bukirati" smještaj, štoviše, danas (12. veljače) iz Murse mora izaći i posljednji gost ako je zaostao u jednoj od stotinjak soba.

Koliko se dalo čuti, osoblje ne ostaje bez posla, ostaju u hotelu, ali je pitanje čiji će biti zaposlenici. Neki smatraju da bi, preuzime li ih Ministarstvo unutarnjih poslova, mogli biti preraspodijeljeni u MUP-ovom sustavu. Samo se nadaju, u šali, da neće primjerice recepcionari završiti kao patrolni policajaci.

Za sada u hotelu, odnosno ambulantnom traktu u prizemlju hotela, ostaje jedino dvoje liječnika obiteljske medicine koji također nemaju detaljnije informacije o tome tko preuzima hotel i za koju namjenu. Za sada, doznali smo, ostaju u najmu prostora koji je inače i napravljen kao mali dom zdravlja za radnike Hrvatskih željeznica. Otkaže li se i njima najam prostora, imat će izvjesno vrijeme otkaznog roka, što znači da će raditi još tri mjeseca u sadašnjim prostorima pa se poslije preseliti u Dom zdravlja ili u neki drugi prostor. No, navode, moguće je i da ostanu raditi u Mursi za potrebe novih korisnika. Nadaju se da će osim s dosadašnjim nagađanjima i neizvjesnostima koje prate dosadašnje neprovjerene priče provjerenim informacijama raspolagati do kraja ovog mjeseca.

Darko PEJIĆ
ŠTURI ODGOVOR MUP-a

Jučer smo poslali upit Upravi Željezničkog ugostiteljstva sa zamolbom neka pojasne kakva je budućnost tog osječkog hotela, no nismo uspjeli dobiti informacije. Dušan Miljuš, glasnogovornik MUP-a, kojem smo prije nekoliko tjedana poslali pitanja o eventualnim planovima MUP-a za hotel Mursu, još nije poslao konkretan odgovor, a jučer nam je u telefonskom razgovoru kratko kazao kako o tome za sada ne može ništa reći i da je riječ o objektu koji nije u vlasništvu MUP-a te da su sve informacije o tome na razini špekulacija. "Bude li i kada bude nešto službeno, obavijestit ćemo vas", poručio je.

Za sada u hotelu ostaje jedino dvoje liječnika obiteljske medicine

UPRAVA

JE PRIKRAĆENA ZA INFORMACIJE O POSLOVNOJ BUDUĆNOSTI HOTELA

Možda ste propustili...