Sport
JOŠ JEDAN ODLAZAK IZ GRADSKOG VRTA

Perići se dogovorili s Mamićem, Dino odlazi u Dinamo za 120.000 eura?
Objavljeno 5. veljače, 2013.
Nije da sam presretan što Dino odlazi u Dinamo, ali nije nam ostavljeno previše prostora, kaže otac mladog nogometaša

Negdje duboko u sebi nadali smo se da bi transfer Dine Perića u Dinamo mogao biti stopiran nakon što je osječki prvoligaš napravio opsežni deal s Rijekom. Vedran Jugović, Ivan Vargić, pa Zoran Kvržić i Marko Lešković prije ili poslije će se preseliti na Kantridu.

No to ipak nije zaustavilo i dovršetak posla oko odlaska juniora Dine Perića. On će gotovo sigurno postati novi član Dinama jer je njegov otac dogovorio uvjete pod kojima će Dino postati član hrvatskog prvaka.

- Upravo se vraćam iz Zagreba, gdje sam uspješno dovršio razgovore sa Zdravkom Mamićem. Dino će u petak obaviti liječničke preglede i ako to prođe, potpisat će sedmogodišnji ugovor (dvije plus pet godina, nap.a.). Uvjetima koji su ponuđeni od Dinama smo zadovoljni - rekao nam je Željko Perić, otac mladog nogometaša.

Učinilo nam se da je u zraku ostalo nekakvo „ali“...

- Žao mi je što Dino nije ostavio nekakav igrački trag i u seniorskoj momčadi Osijeka. Međutim, situacija je takva da je klub u neugodnom financijskom položaju i nismo imali previše izbora. S druge strane drago mi je ako će Dinin transfer pripomoći NK-u Osijek da se izvuče iz financijskih problema. A Dino? Valjda će se jednog dana vratiti i odigrati koju godinu i u bijelo-plavom dresu - zaključio je Perić senior.

U biti, taj je posao možda i najveći udarac za osječkog prvoligaša jer je otišao igrač za kojeg svi tvrde da je golema perspektiva. Osijek će od toga navodno inkasirati 120.000 eura odštete, a postoje li još neki bonusi nije poznato. Mnogi će reći da je to malo, ali u ovom trenutku se dobro uklapa u kompletan mozaik financijskog ozdravljenja koji je složio predsjednik Zdravko Josić.

- Nije ni meni drago što smo morali učiniti taj potez, ali mi smo pred zidom raznih obveza koje moramo ispunjavati od monitoringa UEFA-e, do novog Zakona o stečaju koji ne poznaju nikakva izmotavanja - kaže Josić.

Inače, kad smo već kod zatvaranja financijske konstrukcije posao oko prelaska Kvržića i Leškovića na Kantridu službeno još nije bio okončan. Klubovi su svoje uvjete dogovorili i drže ih u sefu. Nitko ne želi otkriti koliko će Rijeka platiti odštete Osijeku. Izvjesno je tek da će u bilo kojoj kombinaciji ako se posao završi njih dvojica do ljeta ostati u Gradskom vrtu.

- Mi smo s Rijekom dogovorili sve uvjete, a sad je na igračima da dogovore svoje. Koliko znam, Lešković nema ništa protiv, a sve zapinje zbog toga što Kvržićev menadžer odugovlači. Ipak, vjerujem da će se i to uspješno završiti, a to bi značio kraj naših financijskih problema - kaže Josić

Na kraju je predsjednik dobacio još jednu zanimljivu stvar.

- Odgovorno tvrdim da ako se svi ovi poslovi završe, NK Osijek do kraja ove kalendarske godine neće preskočiti ni jednu isplatu plaće. Novac za to smo osigurali i sad je samo važno otkloniti dugovanja prema igračima i Radnoj zajednici, a vjerujem da ćemo i tu misiju uspješno provesti u zadanom roku, a on je do početka ožujka - zaključuje prvi čovjek osječkog prvoligaša.

U takve najave gotovo je nemoguće povjerovati nakon što je klub godinama u financijskoj agoniji i hoda po skliskom rubu provalije. Bajka ili stvarnost? Saznat ćemo vrlo brzo, ali teško da bi se Josić razbacivao tako ozbiljnim stvarima, a da doista nema prave temelje.

Dalibor KELER

120.000

Osijek će navodno dobiti na ime odštete za Dinu Perića

Možda ste propustili...

OSIJEK REALIZIRAO PRVI TRANSFER ZA SLJEDEĆU SEZONU

Iz Gorice na Opus Arenu stiže Marko Soldo za 400.000 eura

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

Najčitanije iz rubrike