Regija
UDRUGA MLADI PROTIV GLADI POMAŽE

U Vinkovcima se otvara
prva socijalna trgovina
Objavljeno 2. veljače, 2013.

VINKOVCI - Udruga Mladi protiv gladi trebala bi sljedećeg tjedna otvoriti prvu socijalnu trgovinu u Vinkovcima i regiji, koja će prikupljati dugotrajne prehrambene te higijenske proizvode i preko bonova i bodova dijeliti ih najugroženijima u zajednici, u ime udruge kaže Jelena Gilja. Preko Facebooka pozivaju sve zainteresirane da hranu i proizvode koje bi željeli donirati donesu u Gajevu 17, Vinkovci.

Da u Vinkovcima i okolici ima mnogo onih kojima je potrebna pomoć, potvrđuje i podatak da već dvije godine Mjesna zajednica Centar, koja okuplja 60-ak volontera, dijeli hranu tri puta tjedno - ponedjeljkom, srijedom i petkom. A u okviru tradicionalne akcije Hrvatskog Crvenog križa Solidarnost na djelu krajem 2012. godine podijeljeno je 370 obiteljskih paketa hrane u Otoku i 11 općina te još 200 u gradu Vinkovcima. Također, Gradsko društvo Crvenog križa kupilo je i šest štednjaka na kruto gorivo, a Vinkoprom ih je donirao još šest - svi su donirani obiteljima u potrebi. U prethodnim akcijama Gradsko je društvo darovalo štednjake za 735 obitelji.

Kada je pak riječ o pučkoj kuhinji ili pak skloništu za beskućnike, u Gradu kažu da sklonište postoji, no nije u funkciji, a rješenja za pučku kuhinju također ima. Zašto onda ni sklonište ni pučka kuhinja nisu zaživjeli?

- Poznato je da, uz Grad, pomoć socijalno ugroženim građanima pružaju Caritas, Crveni križ, brojne udruge, mjesni odbori i katoličke župe. Na žalost, dosad sve te aktivnosti nisu sinkronizirane, ne postoji veza između njih kako bi svojom sinergijom uspješnije svladavale sve prepreke - istaknuo je Zdenko Rečić, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti Vinkovaca. Roberta Mesić

U trgovini će se proizvodi dijeliti preko bonova i bodova

Možda ste propustili...

U TREĆINI MO-OVA POBJEDNIK POZNAT

Na izborima 31 lista, u pet MO-ova samo HDZ

’’POBUNA’’ VLASNIKA ZELENOOTOČKIH KUĆA ZA ODMOR

Prijepor izazvale cijene parcela dvostruko veće od procijenjenih

UZ MAJČIN DAN I DAN OBITELJI

KUD Slavonac održao je svibanjski koncert

Najčitanije iz rubrike