Sport
OSJEČKI GRADONAČELNIK POSJETIO DOM VK IKTUS

Ulog za nove uspjehe
Objavljeno 30. siječnja, 2013.

OSIJEK – Sjatiše se, tijekom jučerašnjeg prijepodneva, u dom Veslačkog kluba Iktus brojne kolegice i kolege opskrbljeni kamerama, fotoaparatima i diktafonima. Povod je bio posjet gradonačelnika Krešimira Bubala i pregled nedavno preuređenog prizemlja, veslaonice i teretane zgrade u kojoj su posljednjih desetljeća iskovani brojni sportski uspjesi s kulminacijom srebrne medalje Davida Šaina na OI u Londonu prošlog ljeta. Ergometre su “zaposjeli” seniori i juniori, svoje prve zaveslaje iz veslačke abecede istodobno su svladavali neki budući junaci osječkog veslanja kriomice zadivljeno promatrajući kako, na drugoj strani, srebrni olimpijac David Šain niže kilometre na novonabavljenom veslačkom simulatoru. Trenažni proces nadgledao je kompletan stručni stožer, a “sedmoj sili”, pred skupinom gradonačelnikovih suradnika i članova klupske logistike (dok se trenažni proces nije prekidao, nap.a), obratili su se Iktusov predsjednik Srb i gradonačelnik Bubalo.

- Moram, prvo, zahvaliti gradonačelniku Bubalu na kontinuiranom višegodišnjem pružanju potpore našem klubu, a posebice prilikom uređenja ovih prostora, u što smo uložili osamdesetak tisuća kuna, a značajno je participirao Grad - kazao je Daniel Srb.

- Mi smo jedan od dva najveća veslačka kluba u državi, po rezultatima i članstvu. Naš je pogon doista velik pa smo se morali ovako organizirati da stvorimo potrebne uvjete za svakodnevni rad. Drago mi je što Grad i gradonačelnik prepoznaju naše potrebe, pa se posljednjih godina ni jednom nije dogodilo da smo negdje “zapeli”, što bi nas zaustavilo u realizaciji naših planova. Nadam se da će se u dogledno vrijeme riješiti i pitanje kompletnog objekta, jer danas su naše potrebe neusporedivo veće nego u trenucima kad je ovaj dom građen - rekao je Srb, podsjećajući pritom na najveće međunarodne pothvate “narančastih”.

- Ne preostaje mi ništa drugo nego da čestitam svim našim vrhunskim sportašima na lanjskim uspjesima. Stigla je, eto, i olimpijska medalja, na što smo ponosni, ali sam nakon toga poželio da osiguramo sve potrebe za kvalitetnim treninzima bez kojih nema odgovarajućih rezultata - nadovezao se Bubalo.

- Zaista je lijepo vidjeti da smo sve to već obavili, veslaonica je uređena, sve sprave su tu, s tim što sam upravo dogovorio sa Šainom nabavu njemu još dvije potrebne sprave kako bismo zaokružili tu priču. Inače, Grad godišnje izdvoji stotinjak tisuća eura za potrebe financiranja Kluba, isto tako stipendiranja i razne ostale potrebe. Jer, gledajući na sve ono što su postigli u svojoj povijesti na promociji grada Osijeka nižući vrhunske rezultate, zaista kao gradonačelnik mogu biti ponosan na iktusovce i poželjeti im puno uspjeha i zdravlja, pa ako to bude pratilo, siguran sam da neće izostati ni novi veliki uspjesi i u sljedeće četiri godine. D. Kerže

Dom veslača - status quo

Postavili smo gradonačelniku i pitanje o konačnom rješenju imovinsko-pravnih odnosa oko zgrade koju Iktus koristi za redovno djelovanje.

- To nam se nameće kao imperativ - odgovorio je Bubalo.

- Razgovarao sam s predsjednikom Kluba, obavili smo razgovor sa Saponijom, mi nudimo mogućnost zamjene za zemljište, ili neku drugu nekretninu u odnosu na ovo, jer Grad nema financijskih sredstava da izvlasti Saponiju s ove lokacije. Dakle, pružamo im mogućnost, ako za to imaju poslovni interes, da ovu nekretninu zamijenimo za neku drugu. Ne želim sada komentirati kako je uopće došlo do takvih imovinsko-pravnih odnosa, nego zahvaljujem Saponiji što, i dalje, uredno financijski pomaže rad ovog kluba.

Na konkretan upit, međutim, o razdoblju u kojem bi se taj kronični problem riješio i Iktusu omogućilo komfornije djelovanje, gradonačelnik je izrazio skepsu:

- Teško je vjerovati da bi se sve to moglo riješiti tijekom ove kalendarske godine...

Najčitanije iz rubrike