Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA OTPUTOVALI U ANTALYU

Bijelo-plavi u zrakoplovu za Tursku putuju zajedno s hajdukovcima i Riječanima
Objavljeno 18. siječnja, 2013.

OSIJEK - Nogometaši Osijeka danas su otputovali na drugi dio priprema u tursku Antalyu. Bijelo-plavi su rano jutros krenuli prema Zagrebu, gdje su im se pridružili nogometaši Rijeke, a otamo avionom prema Splitu, gdje “kupe” igrače Hajduka i Splita te u poslijepodnevnim satima stižu u Antalyu.

Na put je na kraju krenulo 26 umjesto planiranih 28 nogometaša jer su zbog ozljeda otpali Matija Mišić (fraktura koščice stopala) te u posljednji tren Marko Dugandžić (ruptura mišića prednje lože). Osim igrača u Turskoj će do 1. veljače biti i trener Stanko Mršić, njegovi pomoćnici Goran Popović i Tomislav Priegl, trener vratara Domagoj Malovan, doktor Ivan Lovrić, fizioterapeuti Nenad Marjanović i Marko Ovničević, ekonom Goran Vincek te sportski direktor Miroslav Žitnjak. Osječani će biti smješteni u hotelu Kremlin Palace te ih u Turskoj očekuju vrhunski uvjeti.

- Hotel je odličan, s pet zvjezdica, a, što je najvažnije, imamo vrhunske uvjete, na raspolaganju će nam biti sve što nam je potrebno za rad. U sklopu hotela četiri su nogometna terena, a na sedam-osam minuta vožnje je i sportski kamp. Prema planu, prijepodne ćemo trenirati na hotelskim terenima, a treninzi poslijepodne, kao i utakmice, bit će u kampu - objasnio je Žitnjak.

Bijelo-plavi će tijekom dvotjednog boravka u Turskoj imati zgusnut program, jer su se dogovorili za čak sedam prijateljskih utakmica. Prva je na rasporedu već u subotu, protiv kazahstanskog Tarasa, 20. siječnja protivnik je njemački Duisburg, 23.1. austrijski WAC, 26.1. južnokorejski Pohang Steelers, 27.1. azerbajdžanski Baku, 29.1. moldavski CSKA Rapid, a 31. siječnja rumunjska Astra Giurgiu. Bez obzira na suspenziju zbog duga prema Pavličiću Osječani će moći odraditi te susrete, što je objasnio i Žitnjak:

- Proučili smo i UEFA-in pravilnik i nema prepreka odigravanju trening-utakmice, što ove i jesu. Za službene susrete treba odraditi cijeli pripadajući protokol, od ulaznica do službenih osoba, što ovdje očito nije slučaj.

Tako će trener Mršić moći u ovih sedam međunarodnih provjera isfiltrirati sastav za nastavak prvenstva. Osim toga, kroz te bi se utakmice mogla dogoditi i poneka prodaja jer je jedan od ciljeva osječkog prvoligaša u Turskoj upravo i realizacija ponekog transfera, nužno potrebnog za normalnije poslovanje kluba.

G. Roguljić

Miroslav Žitnjak

sportski direktor Osijeka

Proučili smo i UEFA-in pravilnik i nema prepreka odigravanju trening-utakmica

Možda ste propustili...

ZAVRŠENA PRVA HRL “SJEVER”

Valpovka je ispala, NEXE 2 na čekanju

PORAVNANJE FINALNE SERIJE ODBOJKAŠA ZA PRVAKA DRŽAVE

Mursaši napokon dobili Mladost i zakuhali borbu

Najčitanije iz rubrike