Crna kronika
PRVA OVOGODIŠNJA ŽRTVA PROMETA

Vozač auta poginuo u sudaru s kamionom na obilaznici kod Josipovca
Objavljeno 15. siječnja, 2013.
Promet je za vrijeme očevida preusmjeravan na obilazne ceste

JOSIPOVAC - Tomislav Radmilović (53) iz Osijeka smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak, oko 23 sata, dogodila na osječkoj južnoj obilaznici nedaleko od gradilišta novog nadvožnjaka, kod pustare Tovljač, u Josipovcu. Poginuli vozač upravljao je Hyundaijem osječkih registracija OS-652-EN, vozeći od zapada prema istoku.

- Nesreća na državnoj cesti D-2 dogodila se kada je 53-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom, prešao na suprotnu stranu ceste gdje se sudario s kamionom kojim je upravljao 26-godišnjak iz Tenje, doznajemo od Ivane Delaš, policijske službenice za odnose s javnošću PU osječko-baranjske. Osječanin je od teških ozljeda preminuo na mjestu nesreće, dok 26-godišnji vozač kamiona nije ozlijeđen. Nije poznato zašto je Osječanin iznenada skrenuo na suprotnu traku.

Tijelo tragično preminulog 53-godišnjaka ostalo je zarobljeno u zgužvanom automobilu, te su pozvani osječki vatrogasci u pomoć.

- Hidrauličnim alatom prerezali smo krov automobila da bismo došli do tijela poginule osobe, rekao je Franjo Junušić, operativni dežurni Javne profesionalne postrojbe Osijek. Na intervenciju je izišlo deset vatrogasaca s tri vozila.

S obzirom na to da je ovo već druga poginula osoba u prometu ove godine u Osječko-baranjskoj županiji, iz policije pozivaju vozače i sve sudionike u prometu na dodatan oprez.

Na toj istoj obilaznici policija je u noći 11. siječnja, u samo sat i pol vremena, zaustavila trojicu vozača koji su divljali automobilima - vozili su od 161 do 178 kilometara na sat. Na toj dionici ceste dopuštena je brzina od 80 kilometara na sat.

- Oko 0.30 sati zatečen je 27-godišnji vozač iz Belišća kako upravlja Audijem A3 brzinom od 172 kilometra na sat. Oko 1.30 sati zatečen je 37-godišnji vozač iz Petrijevaca. Vozio je Chevrolet 161 km na sat. Vozačima slijedi prekršajni nalog s novčanom kaznom od 3.000 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od 12 mjeseci, kaže Ivana Delaš.

Sandra LACIĆ
KOBNA I VALPOVAČKA OBILAZNICA

Prva osoba na slavonskim prometnicama ove godine smrtno je stradala na valpovačkoj obilaznici prošle srijede. Sarvašanka S.P. (58) nalazila se na mjestu suvozačice u Peugeotu koji se sudario s Audijem. Nesreću je prouzročio treći automobil koji je oduzeo prednost prolaska 59-godišnjem vozaču Peugeota. Vozač je u nesreći teško ozlijeđen. Prošle godine na cestama u Osječko-baranjskoj županiji smrtno je stradalo 27 osoba. Godinu dana ranije, na istom području, poginulo je 25 ljudi.

Pijani mladi vozač

Policija posebno ističe slučaj 21-godišnjeg vozača iz Valpova. I on je 11. siječnja, oko 2 sata, zaustavljen na južnoj obilaznici. Sjedio je za upravljačem Mercedesa, a policija ga je zaustavila, jer je jurio čak 178 km na sat! To mu nije bio jedini “grijeh”. U krvi je imao 1,06 promila alkohola. Isključen je iz prometa, a s obzirom na to da nema 24 godine, prijavljen je jer je vozio automobil čija snaga prelazi 80 Kw (vozilo ima 105 Kw). Slijedi mu prekršajni nalog s novčanom kaznom od 7.000 kuna i zabrana upravljanja vozilima “B” kategorije u trajanju od godinu dana.

Možda ste propustili...

POLICIJA POZIVA GRAĐANE DA VRATE ORUŽJE

Pronašao minu radeći u polju

ŠVERCER ILEGALACA DAO OBJAŠNJENJE

Krijumčario Sirijce zbog nadgrobnog spomenika

HTIO IH PRODAVATI NA ZAGREBAČKOM PODRUČJU

Zaplijenjeno gotovo 300.000 tableta, uhićen 27-godišnjak

Najčitanije iz rubrike