Sport
NAVIJAČI KIJEVSKOG KLUBA PODIJELJENI

Hrvati su idealni za Dynamo
Objavljeno 4. siječnja, 2013.
Navijači Dynama tvrde kako će Vida uništiti Luiza Adriana. Navijači Šahtara odgovaraju: Čime će ga uništiti - bocama piva

Vezani članci

BRANIČ ZAGREPČANA PRONAŠAO NOVI KLUB

Vida potpisao za Dynamo Kijev

TRANSFER VIDE RAZVESELIT ĆE I GRADSKI VRT

Osijek dijeli kolač od oko 250.000 eura!

PLAVA NOĆ U ORAHOVICI

U Orahovici Vida, Barišić i Kićo

Hrvatski su igrači bolji za kijevski Dynamo od Brazilaca ili Argentinaca jer su „Europljani“ i više disciplinirani te igrači s karakterom.

Ozbiljno misle ukrajinski čitatelji komentirajući tekst portala gazeta.ua o prelasku Domagoja Vide u Kijev. Što se pak ostalih portala i novina tiče, podijeljena su razmišljanja o tome je li Vida treba Dynamu ili je to samo bacanje novaca?!

Stoper ili desni bek?

Navijači na portalima spominju pozitivne kvalitete našeg reprezentativca, ali i preplaćenost visokog transfera koji uvijek nosi i rizik koji bi trebao biti opravdan što, piše jedan navijač, u ovom slučaju nije. Pitaju se na kojem će mjestu on zaigrati – stoperskom ili kao desni bek. Najviše pohvala, a što je razumljivo, donosi službeni portal FK Dynamo Kijev prenoseći i izjave Vukojevića i Kranjčara i kako će mu oni pomoći da se prilagodi na ukrajinski zrak. KyivPost donosi biografiju i nogometni put bez posebnog komentara, a malobrojni portali ne usuđuju se previše komentirati jer Vidin transfer pada u za Ukrajinu predbožićno vrijeme kada većina ljudi i redakcija već slavi blagdane i objavljuje minimum informacija.

- Riječ je o prvom legionaru koji je potpisao za kijevski klub u ovoj godini na razdoblje od pet godina i sa zaradom od milijun eura godišnje. Brojni su hrvatski nogometaši igrali u Ukrajini i napravili nakon svoje ukrajinske epizode dobru perspektivu produženja karijere (Vukojević, Kranjčar, Srna…). Za Vidu je dolazak u Dynamo odličan izbor, a je li to dobro za Dynamo još ne znamo jer tek treba igrati i pokazati se, kazao je Oleksandr Pauk, novinar Galsporta iz Lavova koji već dugo godina prati ukrajinsku Premijer ligu, koji se prisjeća i manje poznatih hrvatskih nogometaša u Ukrajini poput Zadranina Jerka Mikulića, koji je igrao za Karpaty.

Vida je spreman za Ukrajinu

Tvrdi kako se uoči Vidinog angažmana predsjednik Dynama Surkis savjetovao i s Vukojevićem i Kranjčarom.

- Zanimanje za Vidu pokazao je još prošle zime, ali do dogovora nije došlo. Smatram da je Domagoj formiran igrač i da je spreman za nastupe u Ligi prvaka, Europskoj ligi i u nacionalnoj Premijer ligi, ali može se dogoditi da i s njim ipak Dynamo ne postane prvak jer ima velikih problema s momčadi. Domagoj da nije bio dobar, ne bi Kijevljanima upao u oči i osobno podržavam njegov dolazak jer će vjerojatno ojačati momčad – kaže novinar Galsporta, iz Lavova.

S druge strane, čitatelji portala ua.futbol prilično oštro prihvatili su Vidin dolazak u Premijer ligu. Tako jedan od njih piše da će Hrvat biti najbolji branič lige i da već vidi kako uništava Luiza Adriana i kompaniju iz Šahtara. Drugi, očito, navijač kluba iz Donjecka mu odgovara pitanjem: Čime će ih uništiti – je l' bocama piva? Pojavljuju se komentari kako je kupljen mačak u vreći za šest “limuna” i da su velikodušni Surkis i Dynamo u izboru izvan konkurencije te da se “jedan jelen kupuje, a drugi prodaje”. Mnoge komentare su administratori morali obrisati jer su bili izrazito uvredljivi i odlazili su ipak malo previše od normalne komunikacije čak i za vatrene navijače. Ukrajinske noći znaju biti hladne, a teško onom tko se ne zna zagrijati – pa bio on i Vida.

Slobodan Kadić

Oleksandr Pauk

novinar Galsporta

Za Vidu je dolazak u Dynamo odličan izbor, a je li to dobro i za Dynamo - to ćemo tek vidjeti

Najčitanije iz rubrike