Regija
PRORAČUN ZA 2013. GODINU

Belišćani “skrojili” proračun od 38,5 milijuna kuna
Objavljeno 27. prosinca, 2012.

BELIŠĆE – Većinom glasova Gradsko vijeće izglasalo je prijedlog proračuna Grada za 2013. godinu u visini od 38,5 milijuna kuna. Ostvare li se očekivanja u idućoj godini, proračun za 2013. godinu bit će za čak više od deset milijuna kuna veći od ovogodišnjeg proračuna koji je usvojen u visini od 27,8 milijuna kuna, istaknuto je na sjednici.

Tako značajan porast gradskog proračuna pojasnila je pročelnica za financije i proračun Jadranka Krpan. Kazala je da će unatoč činjenici što su prihodi od poreza u 2013. planirani u manjem iznosu nego ove godine, na porast najznačajnije utjecati povećanje prihoda od pomoći koji bi trebali iznositi oko 13 milijuna kuna.

- Planirano povećanje opsega izvršenih poslova na sanaciji odlagališta u proračun Grada donijelo bi prihode iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu većem od pet milijuna kuna, a daljnje povećanje prihoda od pomoći u iznosu 4,5 milijuna kuna odnosi se na kapitalnu pomoć za izgradnju dječjeg vrtića. I planirani prihodi od prodaje nefinancijske imovine povećani su za 1,15 milijuna kuna u odnosu na plan za prošlu godinu zbog planirane prodaje građevinskog zemljišta, poslovnih prostora i stanova u vlasništvu Grada, a i planirani prihodi od financijske imovine i zaduživanja veći su za 1,22 milijuna kuna. To se odnosi na kratkoročno zaduživanje radi provođenja projekata financiranih iz EU fondova - obrazložila je.

Prijedlog proračuna prihvaćen je u izvornom obliku većinom glasova nakon što su odbijeni svi amandmani HDZ-a.L.Aničić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike