Sport
PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI HRVATSKE U 2012.

Perković i Cernogoraz najbolji u izboru 386 hrvatskih novinara
Objavljeno 23. prosinca, 2012.
Vaterpolska muška reprezentacija hrvatska je momčad godine.

Vezani članci

PROGLAŠENI NAJBOLJI SPORTAŠI U 2012.

Perković, Cernogoraz, vaterpolisti i rukometašice

LONDON ĆEMO PAMTITI PO LIJEPOM

NAJUSPJEŠNIJE HRVATSKE IGRE

KONOBAR S ODLIČJEM - 30-GODIŠNJI STRIJELAC PRIREDIO SENZACIJU U FINALU TRAPA

ZLATNI GIOVANNI CERNOGORAZ: Pucao sam kao da sam na treningu!

Sandra Perković najbolja je hrvatska sportašica, Giovanni Cernogoraz najbolji hrvatski sportaš, laskavi naslov u konkurenciji ekipa pripao je rukometnoj reprezentaciji, dok su u momčadskoj konkurenciji najbolji vaterpolisti. To je epilog izbora za sportaša godine, 61. zaredom u organizaciji Sportskih novosti. U anketi je sudjelovalo 386 novinara iz 56 redakcija diljem Hrvatske. Jučer je bila prigoda da se proglase najbolji, te, u zgradi HTV-a, dobiju nagrade i priznanja koja su zaslužili odličnim nastupima tijekom 2012. godine.

Sandra Perković obilježila je godinu na isteku, trijumfirala je u Dijamantnoj ligi, obranila naslov europske prvakinje u bacanju diska, a kruna svega bile su Olimpijske igre u Londonu, gdje je Sandra suvereno osvojila zlatnu medalju. Nije bilo dvojbe da će ponijeti i epitet najbolje hrvatske sportašice, a vrijedi napomenuti kako je na proglašenje došla zajedno s trenerom Ivanom Ivančićem, čije su zasluge za Sandrine uspjehe nezaobilazne.

U konkurenciji muškaraca nagradu je osvojio Giovanni Cernogoraz. Taj sjajni strijelac briljirao je ove godine u disciplini letećih meta - trap. Cernogoraz je osvojio dvije zlatne medalje na Europskom prvenstvu (pojedinačno i momčadski), a potom je osvojio i olimpijsko zlato u Londonu. Stoga je jasno da je i ova nagrada otišla u prave ruke.

U konkurenciji ženskih ekipa za najbolje su proglašene hrvatske rukometašice. One su reprezentaciju odvele do prvog nastupa na Olimpijskim igrama, a Londonu su dogurale do četvrtfinala. Žiri je procijenio da su za svoja postignuća zaslužile vrijedno priznanje namijenjeno ekipi godine.

Vaterpolska muška reprezentacija hrvatska je momčad godine. Ona je također zablistala na OI u Londonu, gdje je suvereno osvojila zlatnu medalju. Na taj način hrvatski vaterpolisti upotpunili su kolekciju zlatnih odličja s velikih natjecanja. Bili su i europski i svjetski prvaci, a sada su olimpijski pobjednici. Bez dvojbe-briljantno.

Trofej fair play pripao je Antei Šimleši, mladoj jahačici koja je povuka hvale vrijedan potez. Naime, Antea je na Prvenstvu Hrvatske posudila konja jednoj od najveći konkurentica, čiji konj nije bio spreman za natjecanje. Antea je imala dva konja i jednog je velikodušno prepustila svojoj suparnici, ali i prijateljici.

Dodajmo još da su u glazbenom dijelu programa nastupili klapa Cambi i Lana Jurčević, a program su vodili Mila Horvat i Saša Sušec. I. Pezelj

Trofej fair play pripao mladoj jahačici Antei Šimleši

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike