Regija
RADNICI PAN-TRGOVINE STRAHUJU ZA RADNA MJESTA

Mikulić: Krećemo u
najam prodavaonica
Objavljeno 24. prosinca, 2012.

ĐAKOVO – Gotovo 300 radnika tvrtke Pan-trgovina strahuje za posao. Razlog tomu je blokada kartica putem kojih radnici primaju plaću, manjkovi na inventurama, kao i donedavna naklapanja da veći trgovački lanci preuzimaju dio trgovina. Zbog toga je sindikat na zahtjev radnika sazvao sastanak na kome se govorilo o problemima tvrtke. Sastanku je bio nazočan i Marinko Mikulić, predsjednik Uprave Pan trgovine i Konzorcija Pan, koji je radnicima, a jučer i nama, potvrdio kako su priče o preuzimanju istinite.

- Bio sam na zboru radnika i najavio sam promjene, idemo u najam trgovina. Ići ćemo u najam trgovina Agrokoru; riječ je o, za sada, 21 trgovini i to bi trebalo biti preuzeto do 14. ili 15. siječnja. Ondje će prijeći svi stalno zaposleni djelatnici. U drugoj fazi ćemo preostalo iznajmiti ili Agrokorovim firmama ili Mercatoru koji je zainteresiran za nekih 13 trgovina. Svi zaposleni bi tada prijeći u te trgovine. Za mene je to dobro rješenje, jer se u tom slučaju mogu posvetiti proizvodnji i ne baviti se trgovinom. S druge strane, to je dobro rješenje i za radnike koji će svi biti zbrinuti - kazao je Marinko Mikulić.

Sindikalni povjerenik Željko Obrubić raspolaže slični informacijama. Kako kaže, njima je rečeno da u prvom mjesecu Agrokor, odnosno Konzum treba preuzeti 19 trgovina, u drugom mjesecu dio trgovina namjerava preuzeti Mercator.

- Tako bi u Mercator i u Konzum trebalo prijeći 157 radnika. No, ni to nije sve, jer je gospodin Mikulić iznio da će se pobrinuti da nitko ne ostane na ulici. Čekamo daljnje poteze i vidjet ćemo što će biti od preuzimanja - kazao je Obrubić.M.Muškić

Možda ste propustili...

UČENICI INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKE ŠKOLE VIROVITICA

Dravskoj priči donirali presadnice cvijeća

Najčitanije iz rubrike