Sport
OLIMPIJA JESEN ZAVRŠILA NA POSLJEDNJEM MJESTU

U godini jubileja izbjeći ispadanje
Objavljeno 19. prosinca, 2012.

OSIJEK - Višegodišnja stagnacija i poniranje jesenas su doživjeli kulminaciju nakon što je Olimpija pala na posljednje mjesto poretka trećeligaškog nogometnog “istoka. Doista neugodno za taj ugledni osječki klub koji će sljedeće godine proslaviti 90. obljetnicu postojanja. Sezonu je započeo iskusni trener Zvonko Knez koji je momčad preuzeo sredinom jeseni u prošlom prvenstvu od kada je vapio za igračkim pojačanjima i boljim pristupom treninzima. Uoči tekućeg prvenstva u Donji grad je pristiglo nešto igrača iz rubrike pojačanja od kojih, ipak, većina nije izdržala do kraja prve dionice. Kako im se u izostancima (pre)često pridruživala i većina ostalih, iz ne preširokog kadra, postajalo je sve zahtjevnije voditi momčad. U prvoj je polovini polusezone Olimpija i ostvarila neke pozitivne učinke da bi padala kako je prvenstvo odmicalo pa je nakon desetog kola Knez odstupio, a kormilo, u dogovoru s gradskim prvoligašem, preuzeo Vlado Bilić. On, međutim, nije uspio izazvati trenutačni pozitivni šok tako da će Osječani zimovati na začelju tablice.

- Pad na zadnje mjesto prilično je šokantan, odnosno katastrofalan rezultat doista nepriličan ugledu kluba, kaže sportski direktor Zvonko Nikšić i nastavio.

- Ljetos smo se u posljednji tren uspjeli nekako ekipirati, ali momčad se nikako nije mogla ukomponirati. Ne možemo upirati prst u struku i igrače koji su se samo uklopili u sivilo, odnosno u apatiju pa i opću nezainteresiranost. U tom su ozračju i odrađivali trenažne aktivnosti često privatne obveze pretpostavljajući klupskima pa su treneri doista morali kemijati kako u određenom trenutku izvući maksimum iz postojećeg sastava.

No, Nikšić smatra da aktualni položaj nije realan doseg.

- U momčadi sigurno ima potencijala za više. Sigurno i za ostanak u trećeligaškoj konkurenciji u kojoj smo, nedvojbeno, s većinom momčadi izjednačeni u, inače, prilično ravnopravnom natjecanju.

U Olimpiji očekuju na proljeće i pomoć iz Gradskog vrta.

- Pod pretpostavkom da kompletan kadar redovito ispunjava radne obveze, a očekujemo da ćemo u nastavku prvenstva biti igrački jači. Naravno vjerujem i u nastavak obnovljene suradnje s NK Osijek. Unatoč postojanju vlastite škole, nažalost, nemamo igrače koji bi odmah zadovoljili trećeligaške potrebe pa su neki dobivali prigodu zbog nedostatka drugih rješenja pa vjerujemo da ćemo rješenja pronaći u Gradskom vrtu. Vjerujem da će se na Zelenom polju i u sljedećem ciklusu gledati trećeligaški nogomet iako za pretjerano zadovoljstvo nema razloga nitko - zaključila je Olimpijina ikona otvarajući teme za širu raspravu. Ako, dakako, ima zainteresiranih za nju...D.Lekšan

Nastupili

Jesenas su Olimpijin dres nosili sljedeći igrači: Žitnjak, Anić, Antunović, Džanko (vratari), Bubalo, Grandić, Radovanović, Budiša, Bilandžija, Đikić, Duvnjak, Šimić, Miličić, Oreški, Tabak, Vuka, Štolfa, Milas, Alerić, Matijević, Vuk, Šarić, Lončarević, Grgić, Gogić, Dumančić, Grozdanić, Amidžić i Novoselić.

Možda ste propustili...

ZAVRŠNICA U17 PRVENSTVA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Osječki mladići u Poreču žele među osam najboljih

NK OSIJEK - POZIVNICA NAVIJAČIMA

Miérez, Nejašmić i Matković na Trgu slobode

HRVATSKI TAEKWONDO USPJEŠAN NA EP-U U BEOGRADU

Karabatić i Arelić zaključile berbu

Najčitanije iz rubrike