Sport
OSJEČKA TENISAČICA IZMEĐU DUBAIJA I LONDONA

Donna je i za New York Times najveće iznenađenje 2012.
Objavljeno 11. prosinca, 2012.

Vezani članci

U POLUFINALU SUZHOUA

Donna za finale s 31. tenisačicom svijeta

OSJEČKA TENISAČICA SLJEDEĆEG TJEDNA NA CHALLENGERU U KINI

Taškent je priča iz prošlosti, Donna u Suzhou po novi veliki rezultat

SENZACIONALNA DONNA VEKIĆ

Nema veze što mi je tek 16, već sad želim uzeti sve

WTA turnir u studenome u Puni bio je posljednji natjecateljski izazov za Donnu Vekić u 2012. Nakon Indije, Osječanka je produžila u Dubai, dva tjedana potpunog odmora, a onda ono što joj u tenisu najteže pada - kondicijske pripreme.

No preživjela je i tih 15 dana “pakla”, dapače u Osijeku smo ju sreli nasmijanu, vedru, dobro raspoloženu. .

- Mjesec dana u Dubaiju, to je posljednjih par godina najduže razdoblje što sam se zadržala na jednom mjestu. Bilo je dobro, posebice kad sam se odmarala - priča nam Donna.

Nije se baš dugo naodmarala, samo dva tjedna nakon supernaporne sezone, a onda je stigla “tortura” prof. Novaka. Kondicijske pripreme koje opisuje kao “krv, znoj i suze.” Sad je i to završilo, kao i kratki boravak u rodnom gradu. U subotu se s beogradskog aerodroma kroz snježnu mećavu jedva probila do Osijeka, a već u ponedjeljak je “odletjela” u London. Slijede treninzi, sada one koje voli, s reketom u ruci. - Jedva čekam London, trenera Felgatea i “pravi” trening. Kondicijske pripreme uvijek teško padnu i bude mi muka od svega, ali svjesna sam da se i to mora odraditi, ovo je podloga za sljedeću godinu - pričala je 16-godišnja Osječanka za koju je 2012. bila godina iz snova. U godinu je ušla kao 394. na WTA listi, a završila ju kao 109. tenisačica svijeta. Nevjerojatan “skok” donio joj je i mjesto u glavnom ždrijebu prvog Grand Slama sezone Australian Opena. Prvi put u glavnom ždrijebu GS-a, bila je nadomak tome na US Openu, ali nije “preživjela” 3. kolo kvalifikacija. Naravno, pričamo o seniorskom tenisu, juniorski je 16-godišnjakinja ionako prekrižila.

- Godina nije najbolje počela, a onda sam napravila više nego što sam očekivala. I više nego što je bilo tko očekivao.

New York Times je u “deset teniskih događaja za pamćenje iz 2012.” Donnu proglasio najvećim iznenađenjem godine. Još jedna pohvala, pljušte sa svih strana, Donna je već navikla. Ove godine je iznenađenje, što je cilj u 2013? - Zdravlje, dobar tenis i igre, a onda će doći i pravi rezultati. Moji ciljevi su uvijek isti, pružiti najbolje što mogu. Igrati vrhunski tenis i ostvariti velike rezultate, dodaje osječka tenisačica za koju je Goran Ivanišević neki dan kazao: “Ne znam kakvo bi se čudo moralo dogoditi da Donna ne postane TOP 10 tenisačica.” . I. Liović

ZA NOVU GODINU S VENUS WILLIAMS

Hrvatska nije u ždrijebu, ali Donna će Novu godinu dočekati u Perthu na Hopman Cupu, natjecanju reprezentacija u kojem igraju po jedna tenisačica i tenisač. Tamo će biti u statusu rezerve. Ako se neka tenisačica ozlijedi ili iz bilo kojeg razloga otkaže meč, Osječanka će upasti umjesto nje. Recimo, ako Venus Williams bude imala problema, Donna će zaigrati s Johnom Isnerom, a moguć scenarij je i da igra pod zastavom Srbije s Novakom Đokovićem. Naravno, samo ako, ne daj Bože, Ana Ivanović bude imala bilo kakav problem i odluči se na otkaz. - Bila bi mi velika čast igrati s Đokovićem - sportski je rezonirala mlada Osječanka.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike