Novosti
MINISTAR PROMETA O SMJENAMA U HAC-U

Hajdaš Dončić: Poslovna, a ne politička smjena
Objavljeno 7. prosinca, 2012.

Vezani članci

PRIJEVREMENI KRAJ MANDATA

Nakon samo deset mjeseci smijenjena Uprava HAC-a

ZAGREB - Smjena Uprave Hrvatskih autocesta nije politička nego poslovna odluka, ustvrdio je ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić.

- Nisam se imao što s njima razilaziti ili ne. Nisam bio zadovoljan načinom kako su odradili posao i priča je za mene gotova - pojasnio je razloge smjena. Slučaj HAC prvi je u kojem je Kukuriku vlada smijenila cijelu upravu koju je sama postavila. Smijenjeni su jer su restrukturiranje shvatili kao premještanje viška zaposlenih u tvrtku koju zajednički trebaju osnovati HAC i poduzeće Autoceste Rijeka-Zagreb, koja bi se trebala baviti naplatom cestarina. Nova uprava bi, najavio je ministar, trebala ubrzati proces osnivanja nove tvrtke, te izbjeći nepotrebno gubljenje vremena i prebacivanje radnika. Skupštini HAC-a Vlada je predložila da potvrdi imenovanje Davora Mihovilića za predsjednika, a Marijana Sente za člana uprave.

- Konačno će rješenje biti optimalan broj zaposlenika u tvrtki koja će se baviti održavanjem i naplatom, a po broju zaposlenika sukladno europskom prosjeku. Usporedi se prosjek normalnih europskih operatera i po broju kilometara i po broju zaposlenih i to je to - pojednostavio je ministar. Hajdaš Dončić nije htio govoriti o broju zaposlenih, ali je kazao da "zabranjuje članovima svojih uprava da sistematizaciju rade prema ljudima koji su zaposleni u poduzećima, umjesto po budućim potrebama tvrtki". “Nema više restrukturiranja po sistemu vi mi se sviđate, vi mi se ne sviđate. Kod mene to ne prolazi”, poručio je.J.Marić

Konačno će rješenje biti optimalan broj zaposlenika u tvrtki koja će se baviti održavanjem i naplatom