Sport
ODBOJKAŠI(CE) ULAZE U DRUGI DIO LIGAŠKOG DIJELA SEZONE

ŽOK Osijek želi izravnati račune
Objavljeno 24. studenog, 2012.

OSIJEK - Odradili su odbojkaški prvoligaši sedam rundi, a ovog vikenda na programu je 8. kolo, kojim se kreće u drugi dio ligaškog dijela prvenstva po skupinama.

Slobodan vikend ima lider Skupine I, Mursa-Osijek, odbojkaši s Drave mogu se na miru pripremati za uzvratni dvoboj četvrtfinala domaćeg Kupa, koji se za četiri dana igra u Gradskom vrtu (Rijeka). Vukovarci u subotu (20.15) gostuju u Sisku, od kojeg su na otvaranju sezone uvjerljivo poraženi na svom parketu, stoga je teško očekivati drugačiji ishod. Još se sastaju Mladost (Zagreb) - Rovinj. U Skupini II, parovi su: Opatija - Split, Zagreb - Daruvar, Gornja Vežica - Karlovac i Šibenik - Zadar.

Kod žena, u Skupini I slobodne su Vukovarke i Azena Velika Gorica, dok će na parket Mladost (Zagreb) - Marina Kaštela i Poreč - Pula OTP banka.

Derbi Skupine II igra se u Gradskom vrtu, drugoplasirani Osijek dočekuje Kaštelu DC, koja je plasirana stepenicu niže. Inače, jedini poraz u dosadašnjem dijelu prvenstva Osječanke su doživjele baš od večerašnjih suparnica, stoga domaće ne žele propustiti prigodu za uzvrat.

- Utakmica u Kaštelama bila je naša najslabija dosad, ali nije utjecala na raspoloženje jer smo nakon toga nanizali šest pobjeda. Sedma bi bila i te kako dobrodošla, jer ti će se bodovi prenositi u drugu fazu natjecanja - priželjkuje trener Miroslav Đekić.

Radnu nedjelju (16 sati) imat će vodeća ekipa Skupine II, vinkovački Cestorad, koji gostuje u Šibeniku. Dan ranije još igraju: Kostrena - Zagreb i Grobničan - Rovinj. (N.B.)

Najčitanije iz rubrike