Regija

“Delte” sa svojim generalom Markačem
Objavljeno 22. studenog, 2012.

ŽUPANJA - Pripadnici Specijalne policije nikada nisu otkrivali osjećaje niti dali mogućnosti da emocije nadvladaju razum, no srce je srce, i oslobađajuća presuda generalima Gotovini i Markaču i njima je donijela veliko olakšanje, što je značilo i osmijeh na licu.

Članovi Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata “Delta” Županja, zajedno s prijateljima iz Vinkovaca i drugih mjesta, radost nisu niti željeli skrivati. No, nakon kolone sjećanja u Vukovaru, s generalom Mladenom Markačem pošli su do Bogdanovaca i nedavno otkrivenog spomen-obilježja svim poginulim pripadnicima specijalne policije, a posebice svojim kolegama Filipu Korofu i Iliji Đukiću upalili svijeće. Prisjetile su se “Delte” svih poginulih i nestalih branitelja. Druženje s pripadnicima specijalne policije nastavljeno je u Jarmini, kod domaćina Steve Culeja, a ovo malo slavonsko mjesto dolazak generala Markača označilo je vatrogasnom sirenom i znakom za prestanak opće opasnosti.

U ime “Delti” dar generalu Markaču uručio je predsjednik Udruge Đuro Merc, koji je i petak, 16. studenoga, zajedno s kolegama i prijateljima iz udruge proveo u Zagrebu, na dočeku generalima.(Z.K.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike