Sport
NISU ISPUNILI OČEKIVANJA

Nogomet za šaku kuna koji nikoga ne zanima!
Objavljeno 16. studenog, 2012.
Što je dobio HNS? Salvu uvreda vječnih oportunista na riječkim tribinama

Nogometna Europa divi se Zlatanu Ibrahimoviću koji je u Stockholmu pokorio reprezentaciju iz kolijevke nogometa.

Četiri pogotka Englezima za prste polizati. Onaj zadnji pogotovo. Ibracadabra u Stockholmu. E, to je bio istinski spektakl. S velikim S.

Dok su švedski ljubitelji nogometa uživali u Zlatanovim majstorijama, rijetki riječki nogometni kibici u komornoj atmosferi stadiona na Kantridi u polusnu su pratili revijalnu utakmicu između hrvatske reprezentacije i selekcije MaxTV prve HNL, koju nije mogao spasiti ni izvjesni “Rećimir Arnautović” svesrdno se trudeći nasmijati sudionike i kibice snimajući skečeve o velikoj pomirbi Miroslava Blaževića i Zdravka Mamića. Uzalud.

Što je dobio Štimac?

Riječani se još uvijek ne mire s čudnom raspodjelom uloga na odgovornim funkcijama pod okriljem Rusanove i maćehinskim odnosom Hrvatskoga nogometnoga saveza, koji je Kantridu “darivao” marginalnom priredbom od koje nitko nije imao koristi. Ni HNS, ni publika, ni izbornik, ni igrači. Više od svega vrijedio je posjet izbornika i reprezentativaca Odjelu onkologije Dječje bolnice Kantrida. Za to nije trebao poseban povod i FIFA-in termin.

Srbija je u St.Gallenu pobijedila Čile, Savez pobrao pozamašnu svotu eura, a Siniša Mihajlović dobio nekoliko novih igrača na koje ozbiljno računa uoči važne kvalifikacijske utakmice s Hrvatskom u ožujku iduće godine, Makedonija je u Skoplju svladala Sloveniju i zadržala dobru atmosferu, Škotska “tijesno” pobijedila slabašni Luksemburg, a Belgija izgubila na gostovanju od Rumunjske i dobila značajnu opomenu da nema pravo na opuštanje u nastavku izjednačene borbe s Hrvatskom za prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini za SP 2014. godine. Što je protekle srijede na Kantridi dobila Štimčeva Hrvatska?

Utakmica bez smisla

Izborniku “kockastih” nije trebala riječka nogometna revija za zaborav da bi dobio potvrdu o tome kako je na prvoligaškim travnjacima ostalo premalo igrača (Ademi, Blažević) koji se u dogledno vrijeme mogu nadati reprezentativnom pozivu ili da bi odradio jedan zajednički trening bez šestorice stožernih prvotimaca (Pletikosa, Srna, Strinić, Modrić, Rakitić, Vukojević). Šteta putnih troškova. Što je dobio Hrvatski nogometni savez? Šaku zgužvanih kuna vječnih optimista i salvu uvreda vječnih oportunista na riječkim tribinama. U pismenom i usmenom obliku. Argentina je istodobno debelo naplatila Messijev kratkotrajni boravak u Saudijskoj Arabiji, Bosna i Hercegovina zaradila odlaskom na proslavu pedesetoga rođendana alžirske države, a Hrvatski nogometni savez jedino dao povoda Armadi i Rećimiru za uvredljive i posprdne skečeve o aktualnom trenutku hrvatskoga nogometa.

Marko CVIJANOVIĆ
ŠTIMAC UZ GENERALE

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Igor Štimac nastavlja aktivnosti na Facebooku. Jučer je na svom profilu dao svesrdnu podršku hrvatskim generalima Gotovini i Markaču, koji danas očekuju drugostupanjsku presudu međunarodnog suda u Haagu. Između ostalog, Štimac je napisao: Oni su tamo, jer su branili nas i nemojmo to nikad zaboraviti! Molimo i bdijmo širom Lijepe Naše - ZAJEDNO I DOSTOJANSTVENO ZA ISTINU! Hvala im za sve! Igor Štimac

EDUARDO DA SILVA:

Možda odem iz Šahtara već ove zime

Zadnja akcija “kockastih” u 2012. bila je još jedna prilika da izbornik Igor Štimac i Eduardo sjednu za stol i otvoreno porazgovaraju o njegovu statusu u Šahtaru koji uopće nije bajan. Ima li šanse da Eduardo ove zime promijeni sredinu, kao što mu savjetuje izbornik?

- Ugovor sa Šahtarom traje mi još godinu i pol dana, ali to ne znači da ću ga odraditi do kraja. Tko zna što će biti, možda odem već ove zime, a možda ostanem do kraja ugovora - kaže Eduardo.

Možda ste propustili...

SENIORSKA ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PONOVO U SLAVONSKOJ METROPOLI

U Gradskom vrtu otvaranje novog izdanja Zlatne lige

RUKOMETAŠICE OSIJEKA SLAVILE U LABINU

Pobjeda za kraju uspješne sezone

Najčitanije iz rubrike