Sport
BOLJE RASPOLOŽENJE MEĐU KOŠARKAŠIMMA OSJEČKOG SOKOLA

Helbicha najviše razveselio nastup 17-godišnjeg Ćosića
Objavljeno 12. studenog, 2012.

Vezani članci

OSJEČKI SOKOL OVE SEZONE RADO VIĐEN GOST

Trener Helbich ne bježi od svoje odgovornosti

“SOKOLOVI” UVJERLJIVO PORAŽENI

Zabok ispratio Osječane s 20 razlike

OSJEČKI SOKOL DOMAĆIN U 4. KOLU

Snažan motiv i Bruno Šundov lome Križevce?

OSIJEK - Odrađena je gostujuća mini serija s polovičnim učinkom, a to je svakako razlog za zadovoljstvo u redovima košarkaškog prvoligaša s Drave. Osječki sokol vratio se s juga Hrvatske s punim plijenom. Pobjeda nad Dubrovnikom (90:84) ima višestruku vrijednost. Sama pobjeda sama po sebi je već dovoljno “teška”, ali činjenica da je ostvarena u gostima (prva prvoligaška) i to protiv momčadi koju mnogi već vide u društvu koje će razigravati za ostanak u A-1 ligi (to ne znači da ćemo tamo gledati i “sokolove”), iako je još prerano za prognoze i bilo kakve kalkulacije. No bodovi su vrijedni, stavljeni su na konto i to je ovoga trenutka najvažnije.

- U Dubrovnik smo otišli s velikom željom i vjerom u pobjedu. Odigrali smo pomalo čudnu utakmicu, jer smo nakon dobrog početka i stvaranja dvoznamenkaste prednosti odjednom ušli u probleme i dozvolili domaćinu preuzimanje rezultatske kontrole. Na poluvremenu smo se dogovorili da ostatak odradimo bez panike, to nam je i pošlo za rukom i stigli smo do zaslužene pobjede - kaže trener Zoran Helbich.

U ovoj ligi, svaka gostujuća pobjeda je svojevrsni “bingo”, dobro to znaju i u osječkim redovima, kao što su znali da je upravo gostovanje na Gospinom polju prigoda koju bi bilo šteta propustiti.

- Uz pobjedu, razveselile su me još neke stvari. Prije svega, odigrali smo dobru utakmicu, bez previše oscilacija. Na kraju je bilo šest razlike, moglo je možda biti i više, ali domaćin je pogodio nekoliko trica, neke teške šutove i to onda možda daje u konačnici privid da je bilo neizvjesno. Nije bilo, imali smo kontrolu, djelovali smo kao momčad, uz nekoliko istaknutih pojedinaca. U uvodu utakmice, sjajnu napadačku rolu imao je Brnas, kasnije su stvari u svojim rukama držali Tomeljak i Šundov, a posebno me razveselio učinak mladog Ivana Ćosića ('95 godište), kojem je ovo bio prvoligaški debi. Bio je na parketu skoro pola sata, što dovoljno govori da je opravdao ukazano povjerenje - naglasio je trener Osječkog sokola, koji sada gostujući trijumf moraju “oplemeniti” domaćim pobjedama. Da bodovi iz Dubrovnika dobiju na još većoj težini, trebalo bi u subotu na Jugu svladati Šibenčane. N.Benčina

Price otpušten, stiže Pušić

Samo četiri utakmice dres “sokolova” nosila je akvizicija iz SAD-a, a uoči Dubrovnika Kaimarr Price je dobio otpusno pismo. U klubu nisu od njega dobili ono što su očekivali. U nešto manje od 24 minute koliko je provodio na parketu imao je učinak od 6.8 poena i 5.5 skokova. Premalo. No, postoji mogućnost da novi igrač u svlačionici bude 30-godišnji osječki centar Dario Pušić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike