Novosti
DOK SE ISTRAGA O CURENJU INFORMACIJA ZAHUKTAVA

Bajić smijenio svoju zamjenicu Višnju Lončar
Objavljeno 31. listopada, 2012.

ZAGREB - Osobe za koje se pretpostavlja da su bile krajnji korisnici informacija koje su curile iz policije posredovanjem uhićenih policajaca Svaline i Drnića za sada će u istrazi biti svjedoci. Kako se neslužbeno doznaje, riječ se o ljudima koje se kroz medije povezivalo s takozvanim čepinskim klanom, odnosno ljudima iz Osijeka i okolice. Oni su u istražnom zahtjevu navedeni kao svjedoci, no ne isključuje se mogućnost da do kraja slučaja promijene klupu, odnosno postanu osumnjičenici. Njima su dokumente koji su Svalina i Drnić vadili iz policijskog sustava, navodi se u istražnom zahtjevu, dilala tri već uhićena kurira.

Prema neslužbenim informacijama, od tri uhićenika najbolje u vezi s fizičkim dokazima stoji Vlado Rajić, jer kod njega nisu pronađeni nikakvi sporni dokumenti. Druga dvojica, Igor Mlinar i Rudolf Krpina, u težoj su poziciji jer su pretragama njihovih prostora nađeni tajni policijski dokumenti koje jednostavno nisu smjeli posjedovati.

S druge strane ove afere, zamjenica Mladena Bajića, Višnja Lončar, razriješena je dužnosti na vlastiti zahtjev. Treba podsjetiti da je priča o proboju u policijski sustav započela baš s njezinom obitelji, odnosno s njezinim sinom i suprugom. Suprug, poznati zagrebački liječnik, sinu je na Medicinskom fakultetu "sređivao" polaganje ispita iz anatomije, a Svalina i Drnić su im dojavili da su pod policijskim mjerama. Nakon što su doznali da im je istraga "razvaljena", policija je ad hoc dovršila istragu i uhitila osumnjičene. Višnja Lončar, iako je utvrđeno da nije imala nikakvog udjela u ovim nelegalnostima svoje obitelji, ipak je odlučila napustiti DORH zbog moralnih razloga. Dapače, ne samo da nije sudjelovala u rabotama neuspješnog sina studenta i oca mu nego postoje i govorkanja unutar pravnih i medicinskih krugova kako je baš ona izvijestila nadređene o proboju u istragu nakon što joj je kći, koja je bila u kontaktu s Drnićem, ispričala o tome.(D.Ra./A.R.K.)

Osobe koje su bile krajnji korisnici informacija koje su curile za sada će u istrazi biti svjedoci

Možda ste propustili...

OBLJETNICA ROĐENJA PRVOG HRVATSKOG PREDSJEDNIKA

Tuđmanovo djelo - jedinstveno